Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Σκοτώνονται για την πρωτιά, ενώ έχουν διαλύσει τη χώρα. Ας οργανωθούμε.


Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές, αν και έχουμε πολιτικές προτάσεις για το τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει για την αναζωογόνηση της οικονομίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την μείωση της φτώχειας με συνολικά θετικό οικολογικό και κοινωνικό στίγμα. Μέσα στις συνθήκες που επικρατούν, με εκλογές εξπρές χωρίς μάλιστα να έχει αλλάξει το εκλογικό σύστημα (κατάργηση μπόνους 50 εδρών, απλή αναλογική), με πλήρη αποκλεισμό από τα ΜΜΕ των απόψεων μας, με κατάφορη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας ή προσαρμόζοντας την πάντα στα συμφέροντα αναπαραγωγής της εξουσίας όσων οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, δεν έχουμε λόγο να παίξουμε το ρόλο του μαϊντανού.
Δεν νοιαστήκαμε για καρέκλες, δεν εξαγοραστήκαμε ξεπουλώντας τις αξίες και τις πολιτικές μας θέσεις, όπως θα μπορούσαμε ή όπως έκαναν άλλοι με «χρυσές μεταγραφές» κρατώντας τις σφραγίδες.
Οι θέσεις μας ήταν ξεκάθαρες εδώ και καιρό. Επισημαίναμε ότι έπρεπε να αλλάξουν οι πολιτικές, να γίνουν δίκαιες και ορθολογικές, μέσα από έναν σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό διάλογο. Αυτή θα έπρεπε να ήταν η προτεραιότητα των κομμάτων. Χάθηκε η ευκαιρία το 2014 και το 2015.
Δεν θα βγούμε από την κρίση, αν δεν διαμορφωθούν από τα κάτω, μέσα στην κοινωνία, προτάσεις και δυναμική που θα υποχρεώσουν και τα κόμματα, παλιά και νέα, να ακούσουν την κοινωνία, να δουν τα προβλήματά της. Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε.
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θεωρούμε ότι η ρευστοποίηση του πολιτικού συστήματος πρέπει να και θα οδηγήσει μετά τις εκλογές σε διάλυση και ανασυγκρότηση πολιτικών χώρων σε βάση προγραμματική και όχι επικοινωνιακή, ώστε να αντιστοιχούν στην σημερινή εποχή.
Εμείς αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την ανασυγκρότηση ενός σοβαρού πολιτικού χώρου της πολιτικής οικολογίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κοινωνικών χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more