Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΓΙΩΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Γιατί ο κ. Τσίπρας έπρεπε να ανδρωθεί πολιτικά στις δικές μας πλάτες;


Κύριε Βαγιωνά, πώς βλέπετε να εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία και ποιά πιστεύετε ότι θα είναι η έκβαση των εκλογών, καθώς απέχουμε πλέον ελάχιστα 24ωρα απο τις κάλπες;

Το πολιτικό τοπίο αλλάζει μέρα με την ημέρα και οι πολίτες συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο τόσο τα τερατώδη ψέματα του κ. Τσίπρα βάσει των οποίων υφάπραξε την ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές του Γενάρη, όσο και την ηθικότητα με την οποία σήμερα έρχεται και τους ζητάει να τον ξαναψηφίσουν χωρίς ούτε καν να ζητήσει ένα συγνώμη για τα όσα δεινά επέφερε στην χώρα: το νέο και πολύ επώδυνο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το κλείσιμο των τραπεζών, οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η εκτίναξη της ανεργίας, η εκδίωξη όσων επενδυτών είχαν εκφράσει προθυμία να επενδύσουν στην χώρα, το πλήρες μπάχαλο με το μεταναστευτικό, η απόλυτη κατάρρευση των πάντων, τα 90 δις ευρώ που φέσωσε την χώρα τους τελευταίους εφτά μήνες. Πιστεύω ότι οι πολίτες που τον περασμένο Ιανουάριο έριξαν ψήφο διαμαρτυρίας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα το ξανασκεφτούν διπλά και τριπλά αν θα επικροτήσουν τα ψέματα του κ. Τσίπρας που μας οδήγησαν την χώρα στο χειρότερο σημείο της κρίσης που έχει γνωρίσει την τελευταία πενταετία. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνουν αλλά θα επιλέξουν σταθερότητα, ασφάλεια και επιστροφή στην κανονικότητα με τη ΝΔ πρώτο κόμμα.

Τι είναι αυτό που εσείς καταλογίζετε περισσότερο στον κ. Τσίπρα;

Σημασία έχει τι του καταλογίζουν οι πολίτες. Και ο κόσμος αυτό που του καταλογίζει είναι η ανευθυνότητα που ο ίδιος σήμερα θέλει να μας την παρουσιάσει ως αφέλεια του τύπου "δεν ήξερε, δεν γνώριζε". Αυτό εγώ προσωπικά το μεταφράζω ως έλλειψη "πολιτικού ανδρισμού". Ο κ. Τσίπρας μας είπε στο ντιμπέιτ ότι τους τελευταίους εφτά μήνες που κυβέρνησε τη χώρα, κέρδισε από εμπειρία! Αν ήταν ο κ. Τσίπρας να πρέπει να ανδρωθεί πολιτικά ως Πρωθυπουργός, διερωτώμαι γιατί αυτό έπρεπε να γίνει στις πλάτες τις δικές μας. Στις πλάτες όλων όσων θα κληθούν να πληρώσουν την επομένη των εκλογών τα σπασμένα του κ. Τσίπρα.

Κι όμως ο κ. Τσίπρας διατείνετε ότι κατήργησε το 5ευρω στο νοσοκομεία, κάτι που η ΝΔ ως κυβέρνηση είχε επιβάλλει. Τι απαντάτε;

Μέχρι πότε ο κ. Τσίπρας θα προσπαθεί να ξεγελάσει τον απεγνωσμένο ψηφοφόρο που τον εμπιστεύτηκε, φεσώνοντάς του κι άλλα ψέματα; Τέρμα η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ με την δήθεν κατάργηση του 5ευρω. Το colpo grosso της απάτης του, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκρύψει με κάθε τρόπο, είναι ότι πλέον το μέχρι πρότινος κόστος της επιβάρυνσης των 5 ευρώ που αφορούσε μόνο όσους κάθε φορά έκαναν επισκέπτονταν ένα δημόσιο νοσοκομείο, ο κ. Τσίπρας το μετέτρεψε σε μόνιμη μηνιαία αύξηση από 2% σε 4% των παρακρατήσεων υπέρ του ΕΟΠΥΥ! Αυτό για την τσέπη του καθενός συνταξιούχου ανεξάρτητα αν κάνει χρήση των παροχών του δημόσιου συστήματος υγείας σημαίνει απώλειες- και μάλιστα αναδρομικά από 1η Ιουλίου- ύψους τουλάχιστον 8-10 ευρώ τον μήνα, δηλαδή σχεδόν 120 ευρώ τον χρόνο.  

Για πιο λόγο τελικά θεωρείτε αποτυχημένη τη διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του;


Ο κ. Μεϊμαράκης στο πρόσφατο ντιμπέιτ είπε κάτι πολύ σωστό. Διερωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας είναι ωρομίσθιος Πρωθυπουργός για να επικαλείται ξανά και ξανά τις 17 ώρες διαπραγμάτευση που έκανε στις Βρυξέλλες. Ξέρετε γιατί ο κ. Τσίπρας αναφέρεται μόνο σε αυτές τις 17 ώρες διαπραγμάτευση και όχι στους προηγούμενους εφτά μήνες; Γιατί τους προηγούμενους μήνες δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ πραγματικά. Ούτε φυσικά αυτός ούτε πολύ περισσότερο ο Υπουργός του ο κ. Βαρουφάκης, με τα πολύχρωμα πουκάμισα και τους φίλους του που μας έφερε στην Ελλάδα δήθεν για να διαπραγματευτούν εκ μέρους της χώρας μας, αλλά επί της ουσίας διαπραγματεύονταν για να μην κλείσει ποτέ η συμφωνία. Αλλά να σπαταληθεί σκοπίμως χρόνος, ώστε να φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και μετά να έρθει ο κ. Τσίπρας να μας "φεσώσει" το μνημόνιό του ως δήθεν μία φυσιολογική εξέλιξη που ήταν αναγκαία για να σώσει την χώρα. Την χώρα που -το τονίζω- ο ίδιος έφερε στο χείλος της καταστροφής και καλούμαστε εμείς τώρα να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Κάθε διαπραγμάτευση κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα που έφερε η διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και της παρέας του, είναι το χειρότερο που καλούνται να πληρώσουν ως "λογαριασμό" οι πολίτες την τελευταία πενταετία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more