Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Προεκλογικά παιχνίδια με φόντο την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»


Μ. Καρράς: «Αναληθής, άστοχη και προβοκατόρικη η φράση που χρησιμοποιεί ο Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαλκιδικής ότι ο Δήμος αποδέχεται τη χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός».

Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαλκιδικής: « Αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ν. Προποντίδας για την εκφρασμένη προεκλογικά θέση της ενάντια στην εξόρυξη χρυσού»

Κόντρα ξέσπασε, εν όψει των εκλογών, μεταξύ της Νεολαίας (Ν.Ε.) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαλκιδικής και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ν. Προποντίδας αναφορικά με το 22ο συνέδριο της Π.Ε.Ν.Α. (Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών) που συνδιοργανώνεται και από τον Δήμο Ν. Προποντίδας και θα φιλοξενηθεί στα Ν.Μουδανιά και ότι "χρυσός χορηγός" του είναι η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. όπως αναφέρει η ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματος του κ. Τσίπρα στην Χαλκιδική. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαλκιδικής:
Κοινή ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής 

και της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ δήμου Ν. Προποντίδας

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε - από την πρόσκληση που μας στάλθηκε - για το 22ο συνέδριο της Π.Ε.Ν.Α. (Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών) που συνδιοργανώνεται και από τον Δήμο Ν. Προποντίδας και θα φιλοξενηθεί στα Ν.Μουδανιά, ότι "χρυσός χορηγός" του είναι η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.! Mετά τη μόλυνση των υδάτων με ισχυρά δηλητήρια, πχ κυάνιο, τη καταστροφή 

της φωτοσύνθεσης των δέντρων και γενικά έπειτα από την πιο επιθετική επένδυση που αποπειράται να....
διαπράξει εναντίων της πρωτογενούς παραγωγής, έρχεται η εν λόγω εταιρεία - αρπακτικό να χορηγήσει χρήματα για το συνέδριο των νέων αγροτών.


Προφανώς, είτε η ΠΕΝΑ δεν γνωρίζει τις επιστημονικά αποδεδειγμένα επιβλαβείς επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού και στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την σφοδρή αντίθεση της πλειοψηφίας του αγροτικού κόσμου στις επιδιώξεις της "Ελλ. Χρυσός", είτε τα γνωρίζει και αδιαφορεί. 
 Σε κάθε περίπτωση η επιλογή της ως χορηγού, αποτελεί - το λιγότερο - μεγάλο ατόπημα που δεν συνάδει με το "νέο" που πρεσβεύει η αντίληψη των Νέων Αγροτών.Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή του δήμου Ν. Προποντίδας, αναντίστοιχη με την απόφασή της αλλά και την ρητή δέσμευση του δημάρχου προεκλογικά ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αδιαφορώντας για την εκφρασμένη θέση της αλλά και για την επίσης εκφρασμένη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, αποδέχεται αυτή την χορηγία.

Το οξύμωρο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που κυβέρνηση έχει επιβάλει καθεστώς παύσης των εργασιών και η εταιρία εκβιάζει τόσο την κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της Χαλκιδικής επιτιθέμενη στους ίδιους τους εργαζόμενούς της με μείωση των αποδοχών τους και με την απειλή απολύσεων.Θεωρούμε εμπαιγμό αυτήν την ενέργεια τόσο από την ΕΠΑΝ, όσο και από την δημοτική αρχή της Ν. Προποντίδας και καλούμε κάθε έντιμο νέο αγρότη, με επαγγελματική συνείδηση, κάθε πολίτη και δημότη να γυρίσει την πλάτη του σ’ αυτήν την κοροϊδία και να μη συμμετάσχει.  
Η δημοτική αρχή του δήμου Ν. Προποντίδας να αφήσει τα "ήξεις αφίξεις" και να στοιχηθεί ξεκάθαρα δίπλα στην - για πολλά χρόνια - αντίσταση και θέληση των δημοτών της, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.


 Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Άμεση ήταν η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ν. Προποντίδας όπου ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς χαρακτήρισε, μέσω της ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε, αναληθή, άστοχη και προβοκατόρικη τη φράση που χρησιμοποιεί ο Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής ότι ο Δήμος αποδέχεται τη χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός». Παρακάτω διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου:


« Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η Ν.Ε. Σύριζα Χαλκιδικής όπως και η Ο.Μ.Ν. Προποντίδας βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και ταραχή αναρτώντας στο διαδίκτυο μία ανακοίνωση που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και τις ακριβείς προθέσεις του Δήμου.
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέβει στην παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου στη χερσαία ζώνη του τουριστικού καταφυγίου για τη διοργάνωση του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών.
Ο λόγος της παραχώρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν προφανής και αφορά την τόνωση της τοπικής αγοράς, την ανάδειξη των Νέων Μουδανιών ως κέντρο διάφορων εμπορικών δραστηριοτήτων και ταυτόχρονα την προβολή του Δήμου στους επισκέπτες και τους συνέδρους που πιθανότατα θα είναι από όλη την Ελλάδα και ενδεχομένως να γίνουν αναφορές σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Η φράση που χρησιμοποιείται από την Ο.Μ. Σύριζα ότι ο Δήμος 
αποδέχεται τη χορηγία είναι αναληθής, άστοχη και προβοκατόρικη καθότι οποιαδήποτε χορηγία τυχόν υπάρχει δεν την έλαβε ο Δήμος αλλά η Π.Ε.Ν.Α. η οποία έχει την ευθύνη της επιλογής των χορηγών και κρίνεται για αυτό.
Δυστυχώς ο Δήμος εμπλέκεται σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας αναίτια και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος και είναι εμφανής η πρόθεση να εμπλέξουν τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασίες και συμφωνίες που ουδέποτε υπήρξαν.

Λυπούμαστε ειλικρινά. »

Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράςπηγή: εβδομαδιαία εφημερίδα "Θέμα" Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more