Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Έκκληση για συγκέντρωση ειδών σωματικής υγιεινής για τους πρόσφυγες

Το Κιλκίς (εκεί όπου συγκεντρώνονται τα τρόφιμα, τα ρούχα και τα φάρμακα) επισκέφθηκαν εθελόντριες του Σώματος Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας του Δήμου Ν. Προποντίδας, για να καταγράψουν από κοντά τις ανάγκες των προσφύγων, που φτάνουν καθημερινά στην Ειδομένη. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις εθελόντριες που δραστηριοποιούνται εκεί και να διαπιστώσουν ότι:

1. Δεν δημιουργείται «στρατόπεδο προσφύγων», αλλά αντίθετα οι πρόσφυγες μετακινούνται - πολλές φορές με τα πόδια - και ακριβώς γι' αυτό μπορούν να μεταφέρουν μόνο ένα σακίδιο ώμου με ελαφριά και εύχρηστα είδη για την προσωπική τους υγιεινή (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σαπούνι, χαρτί υγείας, ένα εσώρουχο κλπ.) και ξηρά τροφή σε μικρές συσκευασίες, που όμως είναι υψηλής περιεκτικότητας θερμίδων (παστέλι, ξηρούς καρπούς, μικρές συσκευασίες μέλι, ένα μπουκάλι νερό, βρεφικό γάλα αν έχουν μωρό κλπ.).
2. Παράλληλα έχουν ανάγκη από αθλητικά παπούτσια - ακριβώς επειδή περπατούν πολύ - και όχι σκαρπίνια για τους άντρες ή παπούτσια με τακούνι για τις γυναίκες, ενώ για τον ρουχισμό τους έχουν ανάγκη από φόρμες (ανδρικές, γυναικείες, παιδικές) αλλά και αδιάβροχα και μπουφάν καθώς χειμωνιάζει.
3. Επειδή πολλές φορές μένουν στο ύπαιθρο έχουν ανάγκη από λεπτές κουβέρτες φλις ή σλίπινγκ μπανκς (και όχι από ογκώδεις μεγάλες κουβέρτες).
Κατόπιν των παραπάνω διαπιστώσεων το Σώμα Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας του Δήμου Ν. Προποντίδας κάνει έκκληση για τη συγκέντρωση των παρακάτω ειδών:
·         Είδη διατροφής: Φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα, - Μικρές συσκευασίες με μέλι, παστέλι, σοκολάτες - Πλαστικές συσκευασίες για μερίδες φαγητού με καπάκι, πλαστικά πιρούνια και πλαστικά κουταλάκια 
·         Είδη ρουχισμού: Κουβέρτες φλις και σλιπινγκ μπανκς – Αδιάβροχα, χειμωνιάτικα μπουφάν και φόρμες (ανδρικά γυναικεία και παιδικά) καινούργια ή σε καλή κατάσταση (πλυμένα και σιδερωμένα) - Εσώρουχα καινούργια ανδρικά, γυναικεία και παιδικά - Μπασμίνες
·         Είδη ατομικής υγιεινής: Οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες – Πετσέτες προσώπου - Χαρτί υγείας - Ατομικά σαπούνια - Σαμπουάν σε μικρές συσκευασίες - Σερβιέτες - Ξυραφάκια - Φακούς - Σφυρίχτρες Για τα μωρά - Βρεφικό γάλα και κρέμες σε σκόνη - Παιδικές τροφές σε γυάλινη συσκευασία - Μωρομάντηλα - Πάνες - Μπιμπερό - Πιπίλες

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης των προσφύγων της Ειδομένης, μπορούν να πάνε κάποια από τα παραπάνω είδη στα γραφεία του Σώματος Πολιτών (στο Δημαρχείο Ν. Προποντίδας στα Ν. Μουδανιά) καθώς και στα σχολεία του Δήμου μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν από τους μαθητές και το Σώμα Πολιτών θα πακεταριστούν σε ατομικές συσκευασίες και θα αποσταλούν στην Ειδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more