Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Τιμά την Μακεδονία μας η παρουσία του σεμνού Γιάννη Αμανατίδη στο Υφυπουργείο Εξωτερικών

 
Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανανέωση της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ώστε να συνεχίσω τη θητεία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών, αποδεικνύει την μεγάλη σημασία αλλά και την ευαισθησία που έχει τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και η κυβέρνηση συνολικά για τα θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς.
Πιστεύω ότι η κινητοποίηση των δυνάμεων του Ελληνισμού της Διασποράς και η ενεργή συμμετοχή των απανταχού Ελλήνων στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας θα μας βοηθήσουν, ώστε να βγούμε γρηγορότερα από την κρίση. Το σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, που υπάρχει πλέον στη χώρα μας, θα επιτρέψει στην προσέλκυση επενδύσεων σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα γίνουν.
Εργαζόμαστε ώστε να έχουμε νομοθετικές παρεμβάσεις στη λειτουργία, αναβάθμιση και ενίσχυση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και για τη λύση των προβλημάτων που απασχολούν την Ομογένεια.
Ταυτόχρονα, ενισχύουμε την πολιτιστική και θρησκευτική διπλωματία, γεγονός που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση της πατρίδας μας στο διεθνή χώρο, αποκομίζοντας έτσι πολλαπλά οφέλη.
Επιδιώκοντας δε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και εργαζόμενοι από κοινού με όλη την πολιτική ηγεσία και ιδιαίτερα με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, αλλά και με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Υπουργείου, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στις παραπάνω κατευθύνσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more