Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ στην Έδεσσα με παρόντα και τον Γιώργο Καρανίκα!

Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου στην Έδεσσα διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της ΕΣΕΕ με τη συμμετοχή προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων μελών της. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, οι προτάσεις που θα αποσταλούν στα πολιτικά κόμματα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως επίσης και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. 

Οι παρεμβάσεις που έγιναν από τα παριστάμενα μέλη ανέδειξαν την αλληλοτροφοδοτούμενη σχέση πολιτικής-οικονομίας-επιχειρηματικότητας, κυρίως μάλιστα τον βαθμό που επηρεάζει η πολιτική αβεβαιότητα και η οικονομική ανασφάλεια το επιχειρηματικό κλίμα και τους δείκτες τζίρου και όγκου πωλήσεων. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η κοινή αντίληψη των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου σχετικά με την αναγκαιότητα που υπάρχει για πολιτική σταθερότητα που θα λειτουργήσει προς όφελος της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας και της ανάσχεσης εξάπλωσης του φαινομένου της «επιχειρηματικής μετανάστευσης» από τις παραμεθόριες περιοχές προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Για την αντιμετώπιση δε αυτού, κρίθηκε σκόπιμο να αναπτυχθούν συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ που θα εξειδικεύονται στις εν λόγω περιοχές με στόχο την εντατικοποίησης της εμπορικής επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση καταναλωτών. Προς εξορθολογισμό μάλιστα των κανόνων της αγοράς προτάθηκε η θέσπιση κανόνων και καλών πρακτικών στην αγορά μέσα από έναν κοινό Κώδικα Δεοντολογίας που θα ανταποκρίνεται στις θεμελιώδεις αρχές και θέσεις της ΕΣΕΕ. Για παράδειγμα, στην παρούσα συγκυρία είναι χρήσιμο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την αρχή «Μία τιμή, χαμηλή τιμή» και «Ταμειακές παντού, αποδείξεις σε όλους και απ’ όλους».
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη συναίνεση όλων να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής
& Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more