Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Μικρά νέα και σχόλια της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής
ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

·         Έγινε η κλήρωση των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής με πολύ κόσμο, παραγόντων των ομάδων στα Ν. Φλογητά. Την κλήρωση την έκανε, όπως κάθε χρόνο, ο καλός «μαέστρος» συνάδελφος και μέλος του ΔΣ της Ε.Π.Σ.Χ. Θωμάς Ευθυμιάδης ο οποίος εκ μέρους της ένωσης ευχήθηκε σε όλες τις ομάδες μια καλή σεζόν.
Τα νέα που προέκυψαν απ’ αυτήν την εκδήλωση είναι ότι 3 ομάδες δεν κατεβαίνουν τη νέα σεζόν στα πρωταθλήματα. Αυτές είναι τα Πλάγια, το Πευκοχώρι και η Σκιώνη. Αντίθετα, δραστηριοποιήθηκε πάλι ο Α.Σ. Ουρανούπολης που δεν κατέβαινε, ο ΑΟ Χανιώτης που κι εμείς δεν θυμόμαστε πόσα πολλά χρόνια έχει να κατέβει σε πρωτάθλημα και για πρώτη φορά κατεβαίνει ο ΠΑΟΚ Λακκώματος, μια νέα ομάδα. Έχουμε και την Αναγέννηση Κασσάνδρας που δεν είναι άλλη από την Καλλιθέα που είναι θυγατρική ομάδα του Άρη Κασσανδρείας. Στα άλλα αξιοσημείωτα είναι ότι άλλαξαν όμιλο και γύρισαν απ’ το Βόρειο στο Νότιο όμιλο ο Μαρμαράς και η Γαλάτιστα, Έχουμε και 8 ομάδες που θα αρχίσουν με αρνητική βαθμολογία.
·         Η Α’ Κατηγορία θα ξεκινήσει 13 Σεπτέμβρη με εξαιρετικούς αγώνες με 2 μεγάλα ντέρμπυ το παραδοσιακό του βορρά και των μεγαλύτερων αστικών κέντρων του νομού μεταξύ Νίκης Πολυγύρου και Απόλλων Αρναίας. Άλλο μεγάλο ντέρμπυ είναι του Αετού Βαρβάρας με τον ΑΟ Σημάντρων. Ο ΠΟΜ στην πρεμιέρα κατεβαίνει προς τα κάτω για να παίξει με την Κασσάνδρα. Η τοπική Άκανθος Ιερισσού θα φιλοξενήσει τον Διγενή Λακκώματος.
·         Σ’ ένα σιθωνικό παιχνίδι, ο νεοφώτιστος Τορωναίος θα υποδεχθεί στην Συκιά τη Δόξα Ορμύλιας και σ’ ένα αγώνα νεοφώτιστων ομάδων η Καλλικράτεια θα αντιμετωπίσει τον Ερμή Ν. Ποτίδαιας. Όλα αυτά τα ματς της πρεμιέρας της νέας σεζόν της Α’ Κατηγορίας είναι αμφίρροπα. Αρχίζουν απ’ το «Χ» και ίσως κάποια απ’ αυτά τελειώσουν σ’ αυτό.
·         Για το Σ/Κ 19-20 Σεπτέμβρη έχει οριστεί να αρχίσει η Β’ Κατηγορία. Όμως, η πολιτική μάλλον δεν θα το θέλει αυτό αφού πάμε για εκλογές με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα. Εδώ, έχουμε με το καλημέρα 3 ομάδες να είναι καλά στις διακοπές, να συνεχίζουν τα μπάνια τους και να μην κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα αυτές είναι τα Πλάγια, το Πευκοχώρι και η Σκιώνη. Έχουμε και 2 ομάδες που όπως φαίνεται με δική τους εισήγηση και θέληση πήγαν απ’ τον Βόρειο στον Νότιο Όμιλο, η Γαλάτιστα και ο Μαρμαράς. Το εκτίμησαν αυτό έτσι γιατί τώρα όπως δείχνει ο Ν. όμιλος, αφού έφυγαν δυνατές ομάδες, είναι πιο προσιτός απ’ τον Β. Όμιλο.
·         Έχει ζωή και η Γ’ Κατηγορία της Ε.Π.Σ.Χ. και πάμε τώρα σ’ αυτά που λέμε «απ’ τα σαλόνια…στα αλώνια» του ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής. Σ’ αυτή τη νέα σεζόν η κατηγορία θα γίνει με 16 ομάδες σε 2 ομίλους των 8 ομάδων. Εδώ έχει οριστεί η έναρξη για 27 Σεπτέμβρη όμως λόγω των εκλογών θα πάει μια εβδομάδα αργότερα. Οι ομάδες που μετέχουν στην Κατηγορία του Β’ Ομίλου είναι:  ΠΑΟΚ Πολυγύρου, Ελπίδες Ν. Μαρμαρά, Δόξα Κρήμνης, Αστέρας Β. Χαλκιδικής, Ολυμπιάδα, Αναγέννηση Αγ. Προδρόμου, Ουρανούπολη και Π.Ο. Σάρτης. Νότιος Όμιλος: ΑΟ Χανιώτης, Παλλήνη Παλιουρίου, Ελαιοχώρια, Νεάπολη Πολυχρόνου, ΑΠΟΕΛ Γερακινής, Αετός Ζωγράφου, Αναγέννηση Κασσάνδρας και ΠΟΚ Λακκώματος.
·         Όμως έχουμε και κύπελλο και μ’ αυτό θα αρχίσει η νέα σεζόν εδώ στη Χαλκιδική, Η κλήρωση των αγώνων έστειλε 3 ομάδες χωρίς αγώνες στην επόμενη φάση. Αυτές είναι ο Φόινιξ Νικήτης, η Νίκη Πολυγύρου και η Άκανθος Ιερισσού.
·         Έχουμε πολύ δυνατά ματς στην αρχή του δεν αποκλείεται να φέρουν και εκπλήξεις αφού πολύ δυνατές ομάδες αντιμετωπίζουν άλλες που είναι πολύ υπολογίσιμες ανεξάρτητα των κατηγοριών που παίζουν και είναι οι αγώνες της Γαλάτιστας με το Στρατώνι, των Ζερβοχωρίων της Παλαιώχωρας με τη Βαρβάρα, του Παλαιοχωρίου με την Αρναία, τα Μουδανιά θα παίξουν στην Άφυτο, Η συκιά θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα, η Όλυνθος την Καλλικράτεια, η Ποτίδαια τα Φλογητά. Υπάρχουν και ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή στο γήπεδο και δεν είναι κακία να πει κάποιος ότι πολύ καλά έκαναν γιατί έχουν πολύ μικρές δυνατότητες για να προχωρήσουν στο θεσμό αυτό και οι αγώνες αυτοί ημέρα Τετάρτη θα ήταν μια έξτρα ταλαιπωρία και αγωνιστικά και οικονομικά γι’ αυτές.

Αυτά για σήμερα με όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με πολλά νεότερα!

Για το «Θέμα» της Χαλκιδικής
Μανώλης Μαστρωμανώλης

Τηλ. Επικοινωνίας: 6971566367

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more