Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Καλές εμφανίσεις των Ελλήνων διεθνών σε Ζόφινγκεν και Πεσκάρα


Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Δελτίο Τύπου

Σε τρία μέτωπα αγωνίστηκε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου η εθνική ομάδα τριάθλου. Αναλυτικά:


Σταθερή αξία ο Σκουλαρίκης στο Παγκόσμιο διάθλου, καλή εμφάνιση και απο τον ΡώμαΣταθερός ανάμεσα στους καλύτερους διαθλητές του κόσμου, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, που κατέλαβε και φέτος, όπως και πέρσι, την 15η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου μεγάλης απόστασης.
Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Ζόφινγκεν της Ελβετίας και στον θρυλικό αγώνα του PowermanZofingen. Ο πάντα απρόβλεπτος καιρός της περιοχής φέτος επεφύλασε πολύ δυνατούς ανέμους και βροχή κατά διαστήματα, ενώ στο τέλος ... έβγαλε ήλιο. Σε αυτόν τον αγώνα οι αθλητές δεν βαριούνται ποτέ, και ας είναι οι αποστάσεις πολύ μεγάλες (10χλμ τρέξιμο – 150χλμ ποδηλασία – 30χλμ τρέξιμο).

Ο Γρηγόρης ξεκίνησε δυνατά και από το πρώτο τρέξιμο πλασαρίστηκε καλά. Είχε κάποια προβληματάκια στην ποδηλασία και δυστυχώς έχασε απρόβλεπτο χρόνο, όμως κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του. Στο 2ο τρέξιμο, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να κερδίσει κάποιες θέσεις ακόμα για να τερματίσει τελικά 15ος στους elite άνδρες μετά από 7 ώρες 13 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Στον ίδιο αγώνα, απο ελληνικής πλευράς, αγωνίστηκε στα AG 40-44 ετών και ο Σταμάτης Ρώμας, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά, καταλαμβάνοντας την 10η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία, με χρόνο 07:57:47.

Μεγάλος νικητής του αγώνα στους άνδρες ήταν ο ΓάλλοςGaëlLeBellec με 6:20:36, όπως και πέρσι. Δεύτερος τερμάτισε ο Βέλγος SeppeOdeyn (6:24:59) και τρίτος ο Δανός SørenBystrup (6:25:35).

Στις γυναίκες, η Βρετανίδα EmmaPooley επανάλεβε και αυτή την περισινή της νίκη με χρόνο 07:01:49. Δεύτερη τερμάτισε η Γερμναίδ JuliaViellehner (7:12:24) και τρίτη η Δανή SusanneSvendsen(7:20:33).


Καλή εμφάνιση από Δημάκη και Μαυρογιάννη στους Παράκτιους-Μεσογειακούς της Πεσκάρα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Παράκτιοι – Μεσογειακοί αγώνες στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Το άθλημα του Τριάθλου, εκπροσωπήθηκε με το αγώνισμα του
Aquathlon σε φορμάτ 2,5χλμ τρέξιμο - 1000μ κολύμβηση – 2,5χλμ τρέξιμο.
Για τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκαν η Ντενίζ Δημάκη στις γυναίκες, που κατέλαβε την 7η θέση, και ο Άγγελος Μαυρογιάννης στους άνδρες, που κατέλαβε την 10η θέση.
Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και για τους δυο αθλητές μας. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τα μεγάλα κύματα στην κολύμβηση.

Στις γυναίκες, η Ντενίζ οδήγησε την κούρσα στο πρώτο τρέξιμο με τις πολύ νεότερες αντίπαλες της. Στη συνέχεια όμως έχασε έδαφος στην κολύμβηση για να καταλάβει τελικά την 7η θέση με χρόνο 38:34. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ιταλίδα SaraPapais με 35:38.
.
Από την άλλη, στους άνδρες, ο 17χρονος Άγγελος, έκανε αξιοπρεπή παρουσία, παρότι έτρεχε με κατά πολύ μεγαλύτερούς του και έμπειρους αθλητές. Μετά από ...περιπέτειες, τερμάτισε τελικά στη 10η θέση με χρόνο 37:47. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ιταλός GianlucaPozzatti με 31:05.

Ξεκίνησε τον αγώνα κανονικά, έκανε δυνατή κολύμβηση, αλλά στη συνέχεια δεν ένιωθε καλά και αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα.
* Ακολουθείστε την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου στα socialmedia και ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα του ελληνικού τριάθλου:
Instagram: https://instagram.com/triathlon_hellas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more