Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Παρέμβαση Παπαδημούλη για το προσφυγικό, Έντονη κόντρα με Λεπέν


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, για τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων για τη μετανάστευση, είπε τα εξής:

«Στην ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού κύματος, χρειάζεται μιαανθρωπιστική ευρωπαϊκή λύση. Ως Ευρωπαίος πολίτης, ντρέπομαι για την αποτυχία του Συμβουλίου των Υπουργών και τονίζω ότιείναι η ώρα των ηγετών. Των αρχηγών των κρατών. Να πάψουν να κρύβονται πίσω από τους υπουργούς τους. Αλλιώς, θα ακούμε εδώ μέσα φασιστικές κραυγές σαν της κυρίας Λεπέν, που προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους πάνω σε ανθρώπινες ζωές. Την ώρα που τοΑιγαίο και η Μεσόγειος γίνονται νεκροταφείο χιλιάδωνμικρώνπαιδιών και των οικογενειών τους.
Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο η Ευρώπη να απουσιάζει, να αναβάλλει, να ακυρώνει τη συνθήκη Σέγκεν, να υψώνει τείχη, επειδή λίγες κυβερνήσεις της δεξιάς και της άκρας δεξιάς μπλοκάρουν την αναγκαία απόφαση. Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να πρωτοστατήσει τώρα για να υπάρξει λύση, αλλιώς αύριο θα είναι αργά. Η χώρα μου, η Ελλάδα, δεν αντέχει μόνη της όλη αυτή την πίεση».

Επιμένοντας να λάβει τον λόγο εκτός διαδικασίας, προκειμένου να απαντήσει στον Δημ. Παπαδημούλη, η Πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του ENFΜαρίν Λεπέν, απέφυγε να αναφερθεί στην κατηγορία περί φασισμού, αλλά αντίθετα κατηγόρησε τον Δημ. Παπαδημούλη ως υπεύθυνο για 100 εκατομμύρια θανάτους (!), αναφέροντας επί λέξει::
«Δεν επιτρέπω να με αποκαλούν φασίστρια. Ιδίως εκ μέρους κάποιων που έχουν στο βάρος της συνείδησής τους 100 εκατομμύρια θανάτους».


Δείτε το βίντεο της παρέμβασης εδώ:
 https://youtu.be/ydXvirjI7Wk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more