Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΩΧΤΟΥΣ-ΝΥΧΤΑ ΕΓΙΝΕ Η ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΥΡΩΔΙΑ-ΣΤΟ ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ-ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

wraiokastroΠάει και το Ωραιόκαστρο.Οι πέντε νταλίκες που μετέφεραν τα προκατασκευασμένα σπίτια έφτασαν στο χώρο που θα φιλοξενηθούν οι λαθρομετανάστες περίπου στις 11 χθες το βράδυ συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας. Στάθμευσαν σε ένα μεγάλο άνοιγμα το οποίο βρίσκεται δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές του τρένου, με τους σιδερένιους πασσάλους (χωρίς συρματόπλεγμα) να οριοθετούν την περιοχή που θα τοποθετηθούν οι προκάτ οικίες.
Διοικητικά ο χώρος αυτός ανήκει στο δήμο Ωραιοκάστρου αφού -σύμφωνα με πληροφορίες του politesoraiokastrou.gr- βρίσκεται στα όρια του δημοτικού διαμερίσματος Νεοχωρούδας της Δ.Ε Καλλιθέας, στα σύνορα με τον δήμο Δέλτα.
Ο δήμαρχος Δέλτα κ. Φωτόπουλος μιλώντας στους politesoraiokastrou.gr τόνισε πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι θα γίνει στην περιοχή (θεωρώντας στην αρχή πως ήταν στα δικά του διοικητικά όρια) υπογραμμίζοντας μάλιστα πως τρεις μέρες παρακολουθούσε το στρατό να “ισιώνει” το χώρο χωρίς να μπορεί να καταλάβει το γιατί.
“Ούτε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είχε ιδέα μέχρι τη στιγμή που τον ειδοποίησα να έρθει στο σημείο” θα μας πει. “Είναι 11 το βράδυ βρισκόμαστε εδώ που έχουν φέρει τα πρώτα σπίτια και σας λέω πως δυστυχώς η τοπική κοινωνία δεν είχε ενημερωθεί. Μας έπιασαν απροετοίμαστους δεν ξέρω για ποιο λόγο το έκαναν, τι είναι αυτό που τους φοβίζει. Ούτε ξενοφοβία έχουμε και προς θεού βρισκόμαστε πάντα κοντά και βοηθάμε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Όμως υστερούμε σε υποδομή και οργάνωση κάτι που πρέπει να δούμε πάρα πολύ προσεκτικά. Ελπίζω να γνωρίζουν τι κάνουν για να μπορέσουν ουσιαστικά να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς δε μπορούμε να προσφέρουμε, δε χρειάζονται τίποτα από την τοπική κοινωνία; Εμείς θα προγραμματίσουμε ήδη εκδηλώσεις καλώντας τον κόσμο να μας φέρει τρόφιμα και φάρμακα”.
Αλλά και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Α. Γαβότσης διαμαρτύρεται έντονα για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης αναφορικά με τη δημιουργία μέρους φιλοξενίας μεταναστών στα διοικητικά όρια του δήμου υπογραμμίζοντας πως “ενημερώθηκα λίγα λεπτά πριν φτάσουν οι νταλίκες με τα σπίτια στο χώρο που διαμορφώνεται για την υποδοχή των προσφύγων”…
http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more