Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Τσούφης: «Καταδικαστέα η πρόσληψη της κόρης και του ανιψιού του κ. Καμπάνη στον Δήμο Ν. Προποντίδας»
Σάλος έχει ξεσπάσει στον Δήμο Ν. Προποντίδας τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις δριμύτατες κατηγορίες που εξαπέλυσε δημόσια  ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου και τ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δημήτρης Τσούφης προς την δημοτική αρχή καθώς ο κ. Τσούφης καταγγέλει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Κώστα Καμπάνη για την σύμβαση εργασίας της κόρης του με τον Δήμο που ασκεί καθήκοντα δικηγόρου αλλά και του ανιψιού του με 5μηνη σύμβαση στον Δήμο Ν. Προποντίδας. Παράλληλα με το γεγονός αυτό, υπάρχουν ενδείξεις μαύρης και αδήλωτης εργασίας στον Δήμο όπως αναφέρει ο κ. Τσούφης.

Διαβάστε αναλυτικά τι καταγγέλλει ο Δημήτρης Τσούφης αποκλειστικά στο «Θέμα»  της Χαλκιδικής για όλα αυτά τα γεγονότα:


Ερ.: κ. Τσούφη έντονες ήταν οι αντιδράσεις σας αναφορικά με τις προσλήψεις συγγενών του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Ν. Προποντίδας όπως καταγγείλατε δημόσια. Υφίστανται πράγματι αυτές οι προσλήψεις; Υπάρχουν στα χέρια σας αποδείξεις για τις προσλήψεις αυτές;
Απ.: Αυτές οι προσλήψεις υφίστανται. Η έρευνα που έχει γίνει είναι μετά από καταγγελίες που δέχτηκα από κατοίκους του Δήμου Ν. Προποντίδας και όταν ερεύνησα το συγκεκριμένο θέμα, όντως υπάρχει. Ήδη, προϋπήρχε η πρόσληψη της συζύγου του κ. Καμπάνη. Αφενός, στην συνέχεια μόλις ανέλαβε ο κ. Καμπάνης έκανε πρόσληψη την κόρη του ως εξωτερική συνεργάτη νομικό και πληροφορήθηκα  ότι είχε βάλει με σύμβαση ένα συγγενικό του πρόσωπο και συγκεκριμένα έναν ανιψιό του ως εργαζόμενο. Άρα, αυτό είναι καταδικαστέο, όπως καταλαβαίνετε, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα όσο ανάγκη κι αν έχει η δημοτική επιχείρηση. Θεωρώ ότι υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλά πρωτίστως υπάρχουν ζητήματα ηθικά και ο καθένας που ασκεί διοίκηση πρέπει να τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη του.

Ερ.: Υπάρχουν εργαζόμενοι με μαύρη και αδήλωτη εργασία στον Δήμο Ν. Προποντίδας;
Απ.: Απ’ όσο έχω πληροφορηθεί και είναι ένα θέμα που απασχολεί την αντιπολίτευση του Δήμου ενώ θα έπρεπε να απασχολεί τη διοίκηση του Δήμου, απ’ την πρώτη στιγμή που άρχισε να λειτουργεί η δημοτική αρχή από 1/09/14 υπάρχει έντονος προβληματισμός με τη μορφή ερωτήσεων για καταστάσεις εργαζομένων στο Δήμο. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα διότι θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο σήμερα να συμβαίνουν τέτοια πράγματα που δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό έχουν συμβεί και δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω διότι δε έχω πάρει ακόμη τα στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου. Απλώς αυτό που έχω να πω είναι ότι ζούμε σε μια κλειστή κοινωνία και ότι στην πρόσληψη δουλεύει άλλος αντί για άλλον. Το πρόβλημα είναι αν δημιουργηθεί ατύχημα καθώς πέρυσι είχε συμβεί ένα ατύχημα το καλοκαίρι στην Καλλικράτεια με ένα απορριμματοφόρο και προσπάθησαν να καλύψουν…τα ακάλυπτα! Και νομίζω ότι θέλοντας να εξυπηρετήσει η διοίκηση κάποιες προ-εκλογικές υποσχέσεις που εδόθησαν, νομίζω ότι αυτός ο τρόπος δεν είναι αποδεκτός και εμάς μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους. Άρα, λοιπόν, με διαφάνεια, με την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος αναφορικά με τις προσλήψεις, έτσι θα έπρεπε και πρέπει να κινείται η εκάστοτε δημοτική αρχή.

Ερ.:  Ποια είναι η άποψή σας για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ν. Προποντίδας;
Απ.:  Πρέπει να πω ότι ζούμε σε πολύ δύσκολα χρόνια και όσο αν θέλουμε να μην παραδεχτούμε το γεγονός ότι η γενική πολιτική κατάσταση μάς έχει επηρεάσει και είναι ψευδές. Πέρα απ’ αυτό όμως, πιστεύω ότι η εκάστοτε δημοτική αρχή είναι σε κάθε νομό, τώρα με τον Καλλικράτη,  μια μίνι κυβέρνηση. Ο κ. Καρράς είναι ένας μίνι πρωθυπουργός. Επομένως, αυτή η «καραμέλα» που συχνά ακούμε να λέγονται από στόματα ότι δεν διαθέτουν χρήματα και άρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Πραγματικά πιστεύω ότι έστω με τα λίγα χρήματα που υπάρχουν μπορεί να γίνει σωστή διοίκηση, σωστή διαχείριση με διαφάνεια, να γίνουν δομές που θα μπορούν να δώσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο σε όλη τη περιοχή του Δήμου Ν. Προποντίδας. Μετά απ’ αυτή τη τραγελαφική  κατάσταση είναι απαράδεκτο το γεγονός με τις λακκούβες που το τονίζουμε σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, με τα σκουπίδια, με τον μη-φωτισμό δείχνει ένα παραλιακό μέτωπο που αποτελεί ένα παραλιακό τουριστικό προορισμό ως μια εικόνα πλήρους αποσύνθεσης. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος Ν. Προποντίδας είναι τουριστικός δήμος και σε θέματα καθημερινότητας όπως και σε θέματα ποιότητας ζωής δεν είναι και ο καλύτερος και  υπάρχουν  τεράστια περιθώρια βελτίωσης.


πηγή: εβδομαδιαία εφημερίδα "Θέμα" της Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more