Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτότυπες δικαιολογίες από Α.Τσίπρα και Π.Καμμένο: "Η Ρωσία και η Κίνα φταίνε" (...που τα κάναμε μαντάρα)!

"ΜΕ ΠΑΡΕΣΥΡΕ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ" ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Επίθεση σε Ρωσία και Κίνα εξαπέλυσαν ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος λέγοντας πως δεν στήριξαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ενώ ο Α.Τσίπρας το προχώρησε παρακάτω λέγοντας πως τον παρέσυρε ο Π.Λαφαζάνης με το δάνειο από τη Ρωσία για τον Greek Stream και έκανε λόγο για υπερβολές και αυταπάτες..
 
Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης πως ο κ. Λαφαζάνης τον ... παρέσυρε στο θέμα του εναλλακτικού δανεισμού από τη Ρωσία.
 
Μίλησε για αυταπάτες του κ. Λαφαζάνη και τον κατηγόρησε πως θεωρούσε δεδομένη την εκταμίευση των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ ως προκαταβολή για τον Greek Stream.
 
Για την εξωτερική πολιτική ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση αυτούς τους μήνες εργάστηκε με σύνεση και σχέδιο, ότι η Ελλάδα, παρά την ένταση της κρίσης παρέμεινε σταθερή, ενώ άφησε αιχμές για την ενεργειακή πολιτική του κ. Λαφαζάνη σε σχέση με την Ρωσία , λέγοντας ότι ενώ είναι σωστό το άνοιγμα προς τη Μόσχα, υπήρχαν υπερβολές και αυταπάτες, ενώ σημείωσε ότι έχει ισότιμη σχέση με τους συμμάχους, όπως οι ΗΠΑ.
 
Από την άλλη πλευρά ο Π.Καμμένος είπε ότι ο σχεδιασμός Σόιμπλε δεν αφορούσε το να κληθεί η Ελλάδα να υπογράψει ή όχι μνημόνιο, αλλά να υπογράψει την έξοδό της από την Ευρωζώνη και την ΕΕ με «χορηγία» ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 30 δισ. ευρώ και την μετατροπή της ουσιαστικά σε αποθήκη ανθρώπων, καθώς 3 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία θα έμεναν εδώ, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε αποψινή του συνέντευξη.
 
Νομίζουμε ότι πριν από ελάχιστους μήνες απειλούσε να ανοίξει την πόρτα της Ελλάδας και να στείλει στην Ευρώπη όλους τους πρόσφυγες, αν δεν συμφωνούσαν οι "εταίροι" με τις ελληνικές απαιτήσεις. Τι άλλαξε τώρα;
 
Χαρακτήρισε προδιαγεγραμμένο αυτόν τον σχεδιασμό από τους Γερμανούς, "Πριν την 25η Ιανουαρίου"- και χωρίς να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις είπε ότι "κάποια στιγμή έγινε δεκτός από τον κ. Βαρουφάκη".
 
Πρόσθεσε ότι αν ο σχεδιασμός αυτός γινόταν αποδεκτός, την επόμενη μέρα η τουρκική Finansbank θα δήμευε την Εθνική Τράπεζα και την ίδια τύχη θα είχαν οι τράπεζες Eurobank, Alphabank και Πειραιώς από τις βαλκανικές τράπεζες!
 
Και αυτά δεν τα ήξερε όταν μίλαγε για "Κούγκι" κι "εθνική ανεξαρτησία"; Απλή ερώτηση κάνουμε...
 
Ο κ. Καμμένος, υπογράμμισε ότι μπροστά στο δίλημμα που ετέθη με αιχμές το προσφυγικό - μεταναστευτικό και την δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων πολιτών, οδηγήθηκε στην απόφαση να στηρίξει την συμφωνία και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ "θα μπορούσα να κάνω τον ήρωα, εκ του ασφαλούς, αφού άλλοι θα είχαν υπογράψει, όπως κάνει ο Λαφαζάνης και η Ζωή (Κωνσταντοπούλου)".
 
Επανέλαβε ότι αν υπήρχε προοπτική για την χώρα με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση, επισήμανε, όμως, ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα δεν στήριξαν την Ελλάδα, καθώς η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα απαιτεί συναλλαγματικές εγγυήσεις.
 
Συγκεκριμένα, είπε ότι "Τα 5 δισ. ευρώ, εκ μέρους της Ρωσίας που αποτελούσαν την προκαταβολή για τον αγωγό Greek Stream αποσύρθηκαν", ενώ το ίδιο έγινε και με την Κίνα.
 
Ο κ. Καμμένος, έκανε αποδεκτή την παρατήρηση ότι "Η Ρωσία δεν κατέβαλε την προκαταβολή λόγω Τουρκίας" (σ.σ.: Τι θέλει να πει ο ποιητής;), ωστόσο τόνισε ότι "Από την άποψη του αποτελέσματος, η Ελλάδα θα ήταν εκτεθειμένη". Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
 
Πρόσθεσε, ότι "Οι σχέσεις με την Ρωσία είναι άριστες και αν αρθεί το εμπάργκο (σ.σ. του ΝΑΤΟ στην Ρωσία) η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία θα κατασκευάζει όπλα «Καλάσνικοφ»! "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι". δηλαδή.
Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η Ρωσία και η Κίνα σε αυτές τις κατηγορίες-δικαιολογίες των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων. Ηδη ο πρόεδρος της Ρωσίας Ν.Πούτιν αντιδρώντας σε μια ανάλογη τοποθέτηση του Α.Τσίπρα σε συνέντευξη πριν την "συνθηκολόγησή" του με τους "εταίρους", είχε απαντήσει ότι "Ουδέποτε ο Α.Τσίπρας μου ζήτησε βοήθεια".
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είδε δηλώσεις στις 22 Ιουλίου ότι"Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε απευθύνθηκε στη Ρωσία ζητώντας της να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ώστε η τελευταία να τυπώσει δικό της νόμισμα. Τόσο ο πρόεδρος έχει ήδη δηλώσει και ο υπουργός έχει δηλώσει και εμείς έχουμε επανειλημμένα δηλώσει σε διάφορα επίπεδα πως η ελληνική πλευρά και οι ελληνικές αρχές δεν πλησίασαν την Ρωσία για βοήθεια"..
Τώρα ο Α.Τσίπρας και Π.Καμμένος κατηγορούν ουσιαστικά τον Ρώσο πρόεδρο, όπως και τους Κινέζους, ότι "τους εξαπάτησαν"...
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more