Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζει ο ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης ΣηφάκηςΣυνεχίζει τον ρόλο του μετά την επανεκλογή του καθώς ήταν δεύτερος στην λίστα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Πέλλας ο Βουλευτής Γιάννης Σηφάκης ο οποίος μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου αλλά και του Σεπτεμβρίου του 2015 επανεξελέγη. Δείτε τα βιογραφικά του στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Έτος Γέννησης:1962
Επάγγελμα:
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός από το 1987, μελέτες, κατασκευές ιδιωτικών και δημοσίων έργων και τα τελευταία 17 χρόνια αποκλειστικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (κυρίως μικρά υδροηλεκτρικά έργα).

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Στις βουλευτικές εκλογές της 25/01/2015 εκλέχθηκε βουλευτής Πέλλας και συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Εν ενεργεία (εδώ και πέντε χρόνια) Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών ( που αντιπροσωπεύει το σύνολο του κλάδου πανελλαδικά με το 95% να είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυρίως της περιφέρειας) . Μέχρι πριν ένα μήνα πρόεδρος του Μουσικού συλλόγου ΑΡΙΩΝ Αλμωπίας και συντονιστής της Ένωσης πολιτιστικών συλλόγων Αλμωπίας . Παλαιότερα ( πριν 15 χρόνια) μέλος του ΔΣ του συλλόγου Μηχανικών Πέλλας και στο ΔΣ του συλλόγου εργοληπτών. Ακόμη μέλος σε αρκετούς συλλόγους της περιοχής Αλμωπίας.
Μέλος της ΚΝΕ από το 1980 και συνδικαλιστής στον φοιτητικό σύλλογο στο ΕΜΠ. Στο ΚΚΕ από το 1982. Έδωσε πρωτοπόρα μάχη για τον εκδημοκρατισμό του στρατού κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Από το 1989 στην Αριδαία Πέλλας γραμματέας του ΚΚΕ στην Αλμωπία και μέλος της Νομαρχιακής, από την αρχή στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ σε όργανα ευθύνης ( υπεύθυνος οργάνωσης Αριδαίας και Νομαρχιακή). Συμμετείχε ( ως σύνεδρος) σε όλα τα συνέδρια και πανελλαδικές συνδιασκέψεις.
Από τον Ιούλιο 2012 συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας, από τον Φεβρουάριο 2013 συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας. Συνέβαλε στην οργανωτική ανασυγκρότηση του Κόμματος αλλά κυρίως στην εξωστρεφή δουλειά και στην ενασχόληση ( για πρώτη φορά ουσιαστικά) με όλα τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τον Νομό με επεξεργασμένο πρόγραμμα στη διαμόρφωση του οποίου είχε καθοριστική συμβολή. Από τις κομματικές θέσεις που υπηρέτησε και υπηρετεί εκπροσώπησε συστηματικά το Κόμμα στην τοπική τηλεόραση, στα ραδιόφωνα και τις τοπικές εφημερίδες, βελτιώνοντας αποφασιστικά τις σχέσεις μας με τα ΜΜΕ της Πέλλας.
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας με ευρύτατο σχήμα ( «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» ) και τώρα δημοτικός σύμβουλος ( εξελέγησαν 2 δημοτικοί σύμβουλοι, 3 πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και 7 τοπικοί σύμβουλοι) παίρνοντας ποσοστό 17%, το καλύτερο στον Νομό . Στον συνδυασμό συμμετείχαν πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους ( ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, δηλώνοντες ΠΑΣΟΚ και αρκετοί δηλώνοντες συντηρητικοί), από τους 120 υποψηφίους του ψηφοδελτίου οι 100 δεν είχαν προγενέστερα σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Νομαρχιακή συνδιάσκεψη στις 07/12/2014 εκλέχτηκε στην Νομαρχιακή επιτροπή Πέλλας και πρώτος σε ψήφους για το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος.

1 σχόλιο:

  1. Α ρε απατεώνα, που παριστάνεις και τον αριστερό ( τρομάρα σου) !
    Μόνο το χρήμα σε ενδιαφέρει και τίποτε άλλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more