Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι νίκη όλου του λαού

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και στην Πέλλα είναι γεγονός μεγάλης πολιτικής σημασίας για αυτόν τον τόπο

Ο λαός μίλησε!! και αποφάσισε να τελειώσει με τις παθογένειες που ταλάνισαν για πολλά χρόνια αυτό τον τόπο. Με την διαπλοκή, την διαφθορά, την αναξιοκρατία, την κλεπτοκρατία, την φοροδιαφυγή, την τραπεζοκρατία, τα σκάνδαλα, τις πελατειακές σχέσεις, τα συμφέροντα που κρατούν την δημόσια διοίκηση μακριά από τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Έδωσε εντολή για ισχυρές μεταρρυθμίσεις προς όφελος της χώρας ( και όχι των δανειστών),  για την αναδιανομή του πλούτου, για κοινωνική δικαιοσύνη. Για επανεκκίνηση της οικονομίας που θα επιδράσει ευεργετικά στην μείωση της ανεργίας και της νεομετανάστευσης.

Για ισότιμη  θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής μακριά από τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα.
Η πρώτη πρωτιά της αριστεράς στην Πέλλα σημαίνει την απαίτηση των πολιτών για ριζικές αλλαγές στον πρωτογενή τομέα με την προστασία των αγροτών και των κτηνοτρόφων, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου από τα δυναμικά προϊόντα της Πέλλας ( με δεδομένο τον εξαγωγικό προσανατολισμό και την ύπαρξη σημαντικής μεταποίησης στην περιοχή καθώς και την περίοπτη θέση των μεταποιημένων προϊόντων της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό),  την υποβοήθηση της παραγωγής, την μείωση του κόστους, την βοήθεια στην εξεύρεση αγορών, τον νέο συνεργατισμό των αγροτών και κτηνοτρόφων που αποτελεί και την «λυδία λίθο» στην ουσιαστική βελτίωση της θέσης τους.
Για να βγεί η Πέλλα από την απομόνωση με την κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών ( χρηματοδότηση των ώριμων παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών, οριστική μελέτη προαστιακού σιδηροδρόμου από Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών, βελτίωση της πρόσβασης στις εξόδους προς Βορρά).   
Για μελέτη και χρηματοδότηση των αρδευτικών έργων που έχουμε στο πρόγραμμα μας για την μείωση του κόστους της άρδευσης ( Φράγμα Καλής, μικρές λιμνοδεξαμενές σε Αλμωπία και Έδεσσα) και των αντιπλημμυρικών στον Λουδία και τάφρο 66).
Την υποβοήθηση του ήπιου αγροτουρισμού ( Μουσείο Πέλλας, Καϊμακτσαλάν, Λουτρά Πόζαρ, Βεγορίτιδα).
Την ανάδειξη της σπάνιας πολυπολιτισμικότητας της Πέλλας.
Την ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες που είναι, εν δυνάμει, αγορές για το αγροτικό, τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν της Πέλλας
Αγαπητέ συντοπίτη και συντοπίτισσα

Συναισθάνομαι πλήρως την ευθύνη που μας αναθέσατε με την ψήφο σας. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την ψήφο σας και θα δώσω το καλύτερο των δυνάμεων και δυνατοτήτων μου για να γίνουν πράξη οι επιθυμίες και τα οράματα όλων μας. Το χρωστάμε στον ωραίο αυτό λαό που έχει μάθει να μην υποκύπτει σε εκβιασμούς και πιέσεις, σε αυτή την χώρα με τις σπουδαίες δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις, σε αυτόν τον όμορφο τόπο που ζούμε με τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν παραμείνει αναξιοποίητες. Το χρωστάμε στα παιδιά μας που πρέπει να μείνουν εδώ και να μεγαλουργήσουν πρωτοστατώντας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Πέλλας και όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more