Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Τζόν Κέρι: Η ιστορική στιγμή της επανένωσης της Κύπρου είναι κοντά

Eκφράζει την πεποίθηση του πως είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για την επίτευξη ενός μόνιμου και αμοιβαία αποδεκτού αποτελέσματος

O υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόν Κέρι σε γραπτή δήλωση του για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου που εορτάζεται αύριο αναφέρει ότι είναι αισιόδοξος πως «με την ισχυρή δέσμευση και των δυο θαρραλέων ηγετών της Κύπρου και την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, η ιστορική στιγμή της επανένωσης βρίσκεται κοντά».Ο κ. Κέρι εκφράζει τη πεποίθηση πως η σημερινή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για την επίτευξη ενός μόνιμου και αμοιβαία αποδεκτού αποτελέσματος.

Στη δήλωση του αναφέρει: «Εκ μέρους του Προέδρου Ομπάμα και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, συγχαίρω το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 55η Ημέρα της Ανεξαρτησίας σας αυτή την 1η Οκτωβρίου. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας πολύτιμος φίλος και εταίρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μοιραζόμαστε μια μακρά ιστορία προώθησης αμοιβαίων προτεραιοτήτων, όπως την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πέραν αυτών των κοινών συμφερόντων, η φιλία μας έχει ρίζες στα δημοκρατικά ιδεώδη και τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας που συνδέουν τις δυο μας χώρες. Καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία γιορτάζει αυτή τη σημαντική ημέρα, θα ήθελα να εκφράσω τη συνεχιζόμενη σταθερή υποστήριξη των ΗΠΑ για μια δίκαιη και διαρκή πολιτική λύση στη μακροχρόνια διαίρεση του νησιού. Είμαι αισιόδοξος ότι με την ισχυρή δέσμευση και των δυο θαρραλέων ηγετών της Κύπρου και την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, η ιστορική στιγμή της επανένωσης βρίσκεται κοντά. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για την επίτευξη ενός μόνιμου και αμοιβαία αποδεκτού αποτελέσματος. Εύχομαι σε όλο το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας ειρήνη, ευημερία και ένα χαρούμενο εορτασμό για αυτή την ιστορική Ημέρα της Ανεξαρτησίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more