Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής Marie-Christine Vergiat από το γαλλικό μέτωπο για τις ελληνικές εκλογές


Η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής Marie-Christine Vergiat από το γαλλικό μέτωπο (Front de Gauche) για τις ελληνικές εκλογές:

"Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ευρώ, αλλά το πώς μπορούμε να δράσουμε για την καταπολέμηση αυτών των θανατηφόρων πολιτικών."
https://www.youtube.com/watch?v=ZFsNuB6ddkY – για υπότιτλους πατήστε στα settings και διαλέξτε – το μήνυμα είναι στα γαλλικά


Παρακάτω μεταφράσεις και απομαγνητοφωνήσεις


Ελληνικά:
Θα ήθελα να στείλω ένα ιδιαίτερο χαιρετισμό προς τον ελληνικό λαό, για το θάρρος του, και την αντίστασή του.


Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας και το τι συνέβη εκεί τα τελευταία χρόνια, υπό την πίεση των ευρωπαϊκών θεσμών και των ηγετών του, είναι αφόρητο.


Πολλοί από εμάς στην Ευρωπαϊκή Αριστερά λέμε ότι η Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα εργαστήριο για τις πολιτικές λιτότητας.

Από τον Ιανουάριο ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του πολέμησαν ενάντια στον κλοιό που οι Ευρωπαίοι ηγέτες έσφιξαν πάνω τους.


Τον περασμένο Ιούλιο, είπατε ένα τεράστιο ΟΧΙ αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες αρνήθηκαν την ψήφο σας.
Την Κυριακή, θα έχετε την ευκαιρία να αποφασίσετε για ακόμη μια φορά.


Δεν είναι η ώρα τώρα για "καρικατούρες" και άδικες κατηγορίες. Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ευρώ, αλλά το πώς μπορούμε να δράσουμε για την καταπολέμηση αυτών των θανατηφόρων πολιτικών.

Η εναλλακτική λύση είναι απλή. Επαναφορά στην εξουσία μιας διεφθαρμένης φιλελεύθερη δεξιάς, φίλων της κ Μέρκελ και του κ Σόιμπλε και όσων θέλουν να επιβάλουν αυτές τις αντικοινωνικές πολιτικές ή υποστήριξη της ελληνικής Αριστεράς στον αγώνα της.


Τούτη δεν είναι η ώρα για διαιρέσεις, αλλά για ενότητα να οικοδομηθεί μια δύναμη διαφορετική, ενώνοντας όλους εκείνους που μάχονται ενάντια σε αυτές τις αντικοινωνικές πολιτικές.


Μαζί με τους φίλους μου από το Αριστερό Μέτωπο στη Γαλλία, από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να εξασφαλιστεί ότι οι επιλογές σας θα γίνουν σεβαστές.

Την Κυριακή, κάντε τη σωστή επιλογή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more