Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Βερολίνο: Το σκάνδαλο αφορά και τα βανάκια της Volkswagen

Μπαράζ αποκαλύψεων


Βερολίνο: Το σκάνδαλο αφορά και τα βανάκια της Volkswagen
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βερολίνο, Γερμανία
Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η παραποίηση των στοιχείων εκπομπής ρύπων σε κινητήρες ντίζελ αφορά και τα βανάκια της Volkswagen και όχι μόνο τα αυτοκίνητα.

«Βάσει της γνώσης που έχουμε, τα ελαφρά φορτηγάκια, καθώς και τα αυτοκίνητα της Volkswagen επηρεάζονται και αυτά από την παραποίηση» των στοιχείων, σημείωσε ο Αλ.Ντομπρίντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κινητήρες που είναι εφοδιασμένοι με αυτό το σύστημα χρησιμοποιούν ντίζελ ως καύσιμο και είναι αυτοί του 1,6 λίτρου και των 2 λίτρων, όπως είχε ήδη αναφέρει την προηγουμένη, ενώ κατά τα φαινόμενα, όπως πρόσθεσε σήμερα μιλώντας στην ομοσπονδιακή Βουλή, το σκάνδαλο αφορά και τον κινητήρα του 1,2 λίτρου.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι είχε τοποθετήσει το λογισμικό σε περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο γερμανός υπουργός αποκάλυψε ότι περίπου 2,8 εκατομμύρια οχήματα που κυκλοφορούν στην Γερμανία είναι εφοδιασμένα με το παράνομο λογισμικό.

Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι σε οχήματα με κινητήρες ντίζελ.

«Οι τεχνολογίες εξελίσσονται και πρέπει να προσαρμοστούμε» είπε ο Κρίστοφερ Γκράντλερ, στέλεχος της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος (EPA), προβαίνοντας ταυτόχρονα στη διαβεβαίωση ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα ενημερωθούν έγκαιρα για τους νέους ελέγχους και τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται.
«Αναπτύσσουμε μια νέα προσέγγιση και νέους ελέγχους» πρόσθεσε ο ίδιος.
Από σήμερα, η EPA θα πραγματοποιεί ελέγχους σε οχήματα με κινητήρες ντίζελ «που ήδη βρίσκονται σε κυκλοφορία» στις ΗΠΑ, για να ανιχνευθεί η ενδεχόμενη χρήση παρόμοιου λογισμικού από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο Γκράντλερ απέφυγε να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για τη νέα διαδικασία, ώστε όπως είπε οι αυτοκινητοβιομηχανίες να μην είναι σε θέση να προσαρμοστούν εκ των προτέρων σ' αυτές.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more