Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Σε 24ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια


Σε 24ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμπαραστεκόμενοι στους 14 συναδέλφους τους που διώκονται για την απεργία κατά της διαθεσιμότητας το 2013, που κράτησε 3,5 μήνες.
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης-διαμαρτυρίας στο δικαστήρια, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.
Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν στάσεις εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αίτημα την «παύση της δίωξης της απεργίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Απεργία από σήμερα Δευτέρα έως την Πέμπτη κήρυξαν και οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιδρώντας στην μεταφορά της ημερομηνίας εκδίκασης των αγωγών που έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και καταγγέλλοντας ότι το ΕΚΠΑ προτίθεται να δημιουργήσει μελλοντικές νέες συμβάσεις, σημειώνοντας ότι αυτές θα έχουν «επαχθείς όρους».

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε δικαιώσει τους συμβασιούχους στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, αναγνωρίζοντας ότι οι αιτούντες συνδέονται με το ΕΚΠΑ «με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου».
Οι συμβασιούχοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, ενώ θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more