Της Στέλλας Νοβάκη
Συνεχίζεται η δύσκολη κούρσα των 4 υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας. Έχοντας αναπτύξει ο καθένας την στρατηγική του Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης επιδίδονται σε επικοινωνιακές μάχες προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις και την ψήφο των ψηφοφόρων σε όλη την Ελλάδα.
Οι έξι εβδομάδες που απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, αναμένεται να μην είναι καθόλου χαλαρή για τους υποψηφίους, ούτε και για τα επιτελεία των «4» που ετοιμάζονται για την προεκλογική μάχη που θα δοθεί τόσο κεντρικά όσο και στην περιφέρεια.
Μπορεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να έχει το ατού, να δίνει την μάχη του στη Βουλή, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με την δυναμική του να ενισχύει και το αρχηγικό του προφίλ, ωστόσο οι υπόλοιποι συνυποψηφίοί του αποφασίζουν αν δώσουν την μάχη και εκτός Αθηνών, οργώνοντας στη κυριολεξία την Ελλάδα, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους, να εξασφαλίσου συμμαχίες και να μαζέψουν ψήφους.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται σχεδιάζει να εξακολουθήσει στο ίδιο «μοτίβο» με κινήσεις που σηματοδοτούν τον ενωτικό χαρακτήρα που θέλει να δώσει στην υποψηφιότητά.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εγκαινίασε την Πέμπτη τα γραφεία του στην πρωτεύουσα, παρουσία πλήθους υποστηρικτών του, επισκέφτηκε ήδη την Αχαΐα, 
Από την Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ξεκίνησε τη δική του πορεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από τη Μακεδονία, και συγκεκριμένα από το Αμύνταιο, που είναι η γενέτειρα του πατέρα του, ξεκινάει τις εξορμήσεις του εκτός Αττικής ο Άδωνις Γεωργιάδης που θα τελέσει μνημόσυνο στους τάφους των προγόνων του και στη συνέχεια θα μεταβεί στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Μάλιστα, στις περιοδείες που προγραμματίζει με ειδικά διαμορφωμένο πούλμαν θα  έχοντας στο πλευρό του τη δημοφιλή σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου.