Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αδ.Γεωργιάδης: Πλησιάζω τις 50 υπογραφές και θα είμαι υποψήφιος

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία


Αδ.Γεωργιάδης: Πλησιάζω τις 50 υπογραφές και θα είμαι υποψήφιος
«Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ΝΔ πιο ισχυρή» είπε ο κ. Γεωργιάδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αισιόδοξος για τη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών για την υποβολή μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι είναι «κοντά στις 50 υπογραφές».

«Πλησιάζω τον αριθμό 50. Δεν τον έχω φτάσει, αλλά είμαι κοντά. Είμαι πολύ αισιόδοξος» είπε στο Mega, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Θα τις μαζέψω, θα είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω. Έτσι μπαίνουμε στη μάχη».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι η συλλογή υπογραφών δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ειδικά για τον ίδιο, διότι δεν έχει «εσωκομματικές μεγάλες συμμαχίες, ούτε γραμμές» που να τον στηρίζουν, ενώ αναγνώρισε ως λάθος του το ότι ανακοίνωσε με καθυστέρηση την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

Για τη διαφωνία που φαίνεται να έχει προκύψει μεταξύ των κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη σχετικά με το πόσο γρήγορα πρέπει να διεξαχθεί η διαδικασία είπε:

«Έχουμε μια συγκεκριμένη καταστατική διαδικασία που προβλέπει και τους χρόνους. Αυτοί πρέπει να τηρηθούν. Δεν μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα η διαδικασία. Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει τσαπατσούλικα. Αυτό δεν γίνεται. Όταν ο Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα σε μια εβδομάδα η δίκαιη κριτική της ΝΔ ήταν ότι το κάνει γρήγορα για να κοροϊδέψει το λαό. Όταν πήγε να κάνει γρήγορα εκλογές το καλοκαίρι, όπως και τις έκανε, η δίκαιη κριτική της ΝΔ και του Μεϊμαράκη ήταν ότι πρέπει να καθυστερήσει η διαδικασία γιατί η ταχύτητα είναι για να κοροϊδέψει το λαό. Ποτέ η ΝΔ δεν έδωσε πολιτική νομιμοποίηση στην ταχύτητα. Άρα από τη στιγμή που η ΝΔ σωστά και στο δημοψήφισμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου είχε από πίσω της πολιτικό κίνητρο με την ίδια ακριβώς λογικό λέω ότι δεν θα πάθει τίποτε η ΝΔ αν τηρηθούν οι χρόνοι».

Προκειμένου, δε, να ενημερωθούν οι πολίτες πρότεινε εκ νέου τη διεξαγωγή πολλών θεματικών ντιμπέιτ.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι σέβεται τους ανθυποψηφίους του και πρόσθεσε: «Aυτή η διαδικασία της επιλογής αρχηγού πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τελειώσει να είμαστε πιο ενωμένοι, πιο ισχυροί και πιο αγαπημένοι, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Να κάνουμε τη ΝΔ πιο ισχυρή».

Ο ίδιος τόνισε ότι θέλει μια ΝΔ «ανοιχτή στην κοινωνία, που δεν θα ντρέπεται για τις ιδέες της, που θα βγει να εξηγήσει στον κόσμο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι καλές».

Βασικότερο κριτήριο εκλογής αρχηγού στη ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, πρέπει να είναι «ποιος μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα», υποστηρίζοντας ότι «όσο μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τόσο προκαλεί ζημιά στη χώρα».

Για τον Μάκη Βορίδη είπε ότι ήταν, είναι και θα είναι φίλος του, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε πάντα σε όλες τις πολιτικές μας κινήσεις». «Κακία δεν κρατώ σε κανέναν» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, τέλος, αν είχε επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί δεν θέλει, όπως είπε, να εμπλέκει στη διαδικασία τους πρώην προέδρους του κόμματος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more