Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Πανηγυρική συνεδρίαση

«Γεύση» προγραμματικών δηλώσεων από τον Αλ.Τσίπρα στην ΚΟ

«Γεύση» προγραμματικών δηλώσεων από τον Αλ.Τσίπρα στην ΚΟ
Ο πρωθυπουργός στη Βουλή   (Φωτογραφία:  Associated Press )
  • 0
Αθήνα
Το περίγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του στις 20 Σεπτεμβρίου δικαίωσε τη δύσκολη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση και έβαλε τέλος στα περί «αριστερής παρένθεσης».

Η κυβέρνησή μας έχει καθαρή εντολή τετραετίας, συνέχισε.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεθνοποίηση του θέματος του ελληνικού χρέους, θέμα που θα ανοίξει μετά την πρώτη αξιολόγηση και πριν το τέλος του έτους.

«Είναι καθήκον μας να διαμορφώσουμε συμμαχίες για ένα θέμα που δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά διεθνές» εξήγησε.

Υπενθύμισε ότι το θέμα του χρέους δεν είναι απλά αριθμητικό ζήτημα, αλλά από τη ρύθμισή του εξαρτάται και η δημιουργία ενός σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος.

«Θα πρότεινα και στη ΝΔ να παραδεχθεί την αλήθεια των αριθμών της. Επί των ημερών της δεν έγινε τίποτα για την προσέλκυση επενδύσεων, γιατί δεν έγινε απολύτως τίποτα για να απαλλαγεί η χώρα από το βραχνά χρέους. Και για αυτό θα ήθελα να τους καλέσω να συνδράμουν στην προσπάθεια» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση άνοιξε σε διεθνές επίπεδο και το ζήτημα των προσφυγικών ροών και της ευθύνης που έχει η Ευρώπη για την αντιμετώπισή του.

Εξήρε μάλιστα τις προσπάθειες των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

«Αυτό είναι το ένα πρόσωπο της Ευρώπης. Γιατί το άλλο είναι ο αυταρχισμός, τα κλειστά σύνορα και τα δακρυγόνα κατά των προσφύγων» υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας ότι το έργο της κυβέρνησης είναι δύσκολο, καθώς πρέπει να υλοποιήσει τη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και να διαχειριστεί τα ανοικτά ζητήματα, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το θέμα των εργασιακών σχέσεων, την εξεύρεση ισοδυνάμων και την εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ.

«Προς το συμφέρον μας είναι να τελειώνουμε όσο το δυνατόν γρηγόροτερα με την πρώτη αξιολόγηση για να ανοίξει το κεφάλαιο της αναδιάρθρωσης του χρέους» τόνισε.

Παράλληλα, είπε ο κ. Τσίπρας, πρέπει να αναπτυχθεί και ο κυβερνητικός σχεδιασμός της τετραετίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη δημιουργία δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της φοροδιαφυγής, τη διαφάνεια στο Δημόσιο και τη στήριξη της δημόσιας Υγείας.

«Αυτούς τους στόχους είμαστε αποφασισμένοι να τους προωθήσουμε, ώστε η Ελλάδα να βγει από την επιτροπεία και να επιστρέψει στις αγορές» συνέχισε.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα ανακοινωθούν και τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις του διευθυντή και του γραμματέα της ΚΟ, καθώς επίσης και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος και των τριών αντιπροέδρων της Βουλής.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Νίκος Βούτσης θα είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more