Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Συρία: ΗΠΑ-Ρωσία σε νέες συζητήσεις για ασφάλεια των παράλληλων επιχειρήσεων

Πεντάγωνο καλεί Μόσχα

Συρία: ΗΠΑ-Ρωσία σε νέες συζητήσεις για ασφάλεια των παράλληλων επιχειρήσεωνΣυρία: ΗΠΑ-Ρωσία σε νέες συζητήσεις για ασφάλεια των παράλληλων επιχειρήσεων
Ρωσικό SU-24M στη βάση της συριακής Χμεϊμίμ: Ο κίνδυνος «ατυχούς συνάντησης» με τις αμερικανικές δυνάμεις ανησυχεί και τις δύο πλευρές (φωτ. του Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας)   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Ουάσινγκτον
Σε αναμονή για νέο γύρο συζητήσεων με στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μέσα στο Σαββατοκύριακο βρίσκεται το αμερικανικό Πεντάγωνο για την ασφάλεια των μαχητικών τους κατά τη διάρκεια των επιδρομών στη Συρία.

Το ενδεχόμενο «ατυχούς συνάντησης» κατά τη διάρκεια των παράλληλων επιχειρήσεων έχει απασχολήσει αρκετά τις δύο πλευρές, ενώ στην ένταση είχε προστεθεί και το ζήτημα των παραβιάσεων του τουρκικού ενάεριου χώρου.

«Το υπουργείο Άμυνας παρέλαβε επίσημη απάντηση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με την πρόταση του Αμερικανικού υπουργείου για την διασφάλιση των αεροπορικών επιχειρήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

Ο κ. Κουκ πρόσθεσε πως οι επικεφαλής του Πενταγώνου εξετάζουν την ρωσική απάντηση και πως συζητήσεις πιθανώς να πραγματοποιηθούν αμέσως μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι δυο χώρες προσπαθούν να αποφύγουν «ατυχήματα» μεταξύ των δυνάμεών τους κατά των αεροπορικών βομβαρδισμών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more