Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Αποφασισμένος για μάχη επαναδιαπραγμάτευσης

Κάμερον: Δεν έχω καμιά ρομαντική προσκόλληση στην Ευρωπαϊκή ΈνωσηΚάμερον: Δεν έχω καμιά ρομαντική προσκόλληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Ντέιβιντ Κάμερον με την σύζυγό του Σαμάνθα χαιρετά τους παριστάμενους μετά την ομιλία του στο συνέδριο των Τόρις   (Φωτογραφία:  Reuters )

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «υπερβολικά μεγάλη, υπερβολικά αυταρχική και υπερβολικά παρεμβατική» και η Βρετανία θα αγωνιστεί σκληρά για να επαναδιαπραγματευτεί τις σχέσεις της με τις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.

«Δεν δειλιάζουμε απέναντι στη μάχη. Παραμένουμε σ' αυτήν. Διορθώνουμε τα προβλήματα» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος επανεξελέγη πρόσφατα με τη δέσμευση να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ και να θέσει κατόπιν σε δημοψήφισμα, έως τα τέλη του 2007, το μέλλον της χώρας εντός ή εκτός Ένωσης.

«Πιστέψτε με, δεν έχω καμία ρομαντική προσκόλληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της. Ενδιαφέρομαι μόνο για δύο πράγματα: την ευημερία της Βρετανίας και την επιρροή της Βρετανίας. Για αυτό θα αγωνιστώ τόσο σκληρά σ' αυτήν την επαναδιαπραγμάτευση ώστε να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία και το καλύτερο και για τους δύο κόσμους» υπογράμμισε.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε επίσης ότι η Βρετανία θα πρέπει να παίξει τον δικό της ρόλο στην ήττα των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα πρέπει να φύγει ώστε να επιτευχθεί ειρήνη στη χώρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more