Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ο πόλεμος αρχίζει! Το Ιράκ εξήγγειλε...

iraqsold
Το θερμόμετρο δείχνει να ανεβαίνει στη Μ. Ανατολή, με την προκλητική στάση της Τουρκίας να αποτελεί το λάδι σε μια μεγάλη φλόγα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, η έπαρση της Άγκυρας δημιούργησε έναν νέο εχθρό για τη γειτονική χώρα στο πρόσωπο του Ιράκ καθώς, η ιρακινή κυβέρνηση δηλώνει πλέον ανοιχτά ότι, δεν έχει σκοπό να ανεχτεί τις τουρκικές εισβολές των τελευταίων ημερών, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της χώρας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μια πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία.
Πιο αναλυτικά, σε σημερινή του δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι, ανέφερε ότι σε πρώτη φάση η κυβέρνηση της χώρας είναι πρόθυμη να εξαντλήσει κάθε διπλωματικό περιθώριο, ώστε το όλο ζήτημα να διευθετηθεί ειρηνικά, όμως στην περίπτωση που οι τουρκικές προκλήσεις συνεχιστούν, ο ιρακινός στρατός δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Συγκεκριμένα ο Ι. Τζααφάρι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αν δεν υπάρχει άλλη λύση από τη στρατιωτική επέμβαση, τότε θα αναγκαστούμε να υιοθετήσουμε τη συγκεκριμένη επιλογή. Αν αναγκαστούμε να πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, τότε θα το κάνουμε».
Το μέλλον των δυο χωρών βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της Τουρκίας, η οποία μπορεί να απέσυρε τις τελευταίες ημέρες περί τους 150 στρατιώτες από τη Μοσούλη, όμως συνεχίζει να διατηρεί μία στρατιωτική ομάδα στην επαρχία της Νινευί, δίχως να έχει δώσει πληροφορίες σχετικά τον αριθμό ή τον χρόνο που θα παραμείνει στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more