Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Έκτακτο! Ανάφλεξη: ''Δικαίωμά μας να βομβαρδίσουμε τη Συριά''

bombsd


H εμπλοκή των Σύρων Κούρδων στον πόλεμο με τους συμπατριώτες τους στην Τουρκία, επιβεβαιώνεται απο τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με δηλώσεις του οποίου η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα βομβαρδισμού της οργάνωσης YPG στην βόρεια Συρία, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του PKK στο όρος Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, εάν κριθεί πως οι ενέργειες του YPG αποτελούν απειλή.
Πληροφορίες απο τη Μόσχα έρχονται να αναστατώσουν, λέγοντας πως Οι ι οποιαδήποτε τουρκικό αεροσκάφος περάσει τον «Ρουβίκωνα» δηλαδή τα σύνορα της Βόρειας Συρίας, θα εγκλωβιστεί και θα καταρριφθεί από τα ρωσικά ραντάρ των S-400 
Ωστόσο, το λεγόμενο «δόγμα» πάνω στο οποίο εδράζονται οι παράλογες πράξεις της Άγκυρας είναι αυτό που προκαλεί ανησυχία καθώς οι Τούρκοι θεωρούν πως μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στην περιοχή του Αιγαίου. 
Οι εν λόγω δηλώσεις του Νταβούτογλου πραγματοποιήθηκαν στην διαδρομή από το Νταβός στην Άγκυρα μέσα στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Ο Νταβούτογλου απέρριψε τις παρατηρήσεις του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σχτικά με το ότι το PKK και ο PYD θα πρέπει να αξιολογούνται με διαφορετικό τρόπο, και δήλωσε ότι το θέμα θα πρέπει να επανεξεταστεί κατά την συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας που θα πραγαματοποιηθεί την ίδια μέρα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι:
« Ο ισχυρισμός ότι το PKK και το YPG είναι διαφορετικές οργανώσεις αγνοεί το γεγονός της μεταφοράς όπλων από το Καντίλ στην Συρία. Ένας σημαντικός αριθμός των όπλων που κατασχέθηκαν στα σύνορα με την Συρία αποτελούσαν το οπλοστάσιο του [PKK] που ήταν αποθηκευμένο στο όρος Καντίλ. Όταν η Τουρκία βλέπει απειλητικές ενέργειες, μεταφοράς όπλων, θα επεμβαίνει όπως έκανε στο Καντίλ ( Βόρειο Ιράκ) και για το YPG », είπε ο Νταβούτογλου.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην Συρία επιδεινώνεται με τις κινήσεις της Ρωσίας στο εσωτερικό της χώρας και ότι η Τουρκία θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο ενάντια στις απειλητικές εξελίξεις κατά μήκος των συνόρων της. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η κατάρριψη τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους ακόμη και εντός συριακού εδάφους, από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα θα θεωρηθεί ως πράξη επιθετικότητας κατά της κυριαρχίας της τουρκικής δημοκρατίας , η κατάρριψη τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους ακόμη και εντός συριακού εδάφους, από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more