Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία: Η κοινή γνώμη προετοιμάζεται για πόλεμο κατά της Ελλάδας


katastrofika
16 ελληνικά νησιά και νησίδες στο Αιγαίο θεωρεί ότι κατέχονται παράνομα το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Ο λόγος για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι.
Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα «YENI CAG» δημοσίευσε άρθρο του Ahmet Takan που φέρει τον τίτλο: «Η Ελλάδα έβαλε στο μάτι ένα ακόμα νησί μας», εννοώντας την Ζουράφα.
katastrof1
Μεταξύ άλλων στο άρθρο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα κατέλαβε τα νησιά και τις βραχονησίδες μας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο», ενώ ο αρθρογράφος κάνει λόγο για έναρξη τεμαχισμού της Τουρκίας από τα δυτικά με υπαίτια την Ελλάδα:
«Ξεκίνησε πρώτα από τη Δύση η εισβολή, η αφαίρεση των εδαφών μας. Κατατεμαχιζόμαστε από τη Δύση (...) Η Ελλάδα κατέλαβε την τουρκική νήσο Ζουράφα».
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το ελληνοτουρκικό επεισόδιο στο Αιγαίο πλησιάζει.
Οι Τούρκοι κατηγορούν στην κοινή γνώμη τους την Ελλάδα πως κατέχει παράνομα τουρκικά εδάφη, με σκοπό να δικαιολογήσουν ότι έπεται, που θα σημάνει ωστόσο το τέλος της πανσπερμικής γάγγραινας που, από τα βάθη της Ασίας, έχει προσβάλλει εδάφη Ελλήνων.
Αυτοί κατέχουν και όχι εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more