Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Προσοχή! Επικίνδυνο προϊόν τρώνε τα παιδιά στην Ελλάδα...

paidi
 Τραγωδία στη Γαλλία από παιχνίδι που έκρυβε το γνωστό αβγό Kinder, το οποίο καταναλώνουν φυσικά και τα Ελληνόπουλα! Ένα 3χρονο κοριτσάκι πνίγηκε από το παιχνίδι που περιείχε το αβγό – πιθανότατα αυτοκινητάκι - και το οποίο της είχε αγοράσει η μητέρα της.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε στο προάστιο Saing-Elix-le-Château στην Τουλούζη και ενώ η μικρή βρισκόταν μαζί με τη μητέρα της.
Οι διασώστες που κλήθηκαν στο σημείο κατάφεραν να επαναφέρουν προσωρινά το κοριτσάκι στη ζωή, όμως η μικρή εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο, καθώς από την κατάποση του παιχνιδιού έφραξε ο αεραγωγός της, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός της είχε πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη από έλλειψη οξυγόνου.
Τα σοκολατένια αβγά Kinder Έκπληξη, που παράγει η εταιρεία Ferrero, είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα στα παιδιά σε πολλές χώρες, εξαιτίας του «δώρου» που κρύβουν στο εσωτερικό τους, το οποίο περιέχεται μέσα σε μια πλαστική κάψουλα.
Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν οδηγίες που προειδοποιούν τους γονείς ότι τα παιχνίδια, λόγω του μικρού τους μεγέθους, είναι επικίνδυνα για παιδιά μέχρι και τριών ετών, ενώ στις ΗΠΑ έχουν απαγορευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more