Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Γ. Στουρνάρας: Άγνωστο πότε θα γίνει άρση των capital controls!

stournaras
Πρώτα η αξιολόγηση και μετά βλέπουμε.. είπε εμμέσως πλην σαφώς για την άρση των capital conrols ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υποστήριξε πως δεν είναι σε θέση να διατυπώσει πρόβλεψη για το πότε θα αρθούν τα capital controls και συνέδεσε την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων με τις εξελίξεις το 2016. Το πιο σημαντικό όπως τόνισε ο ίδιος είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση η οποία.
«Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα για να ανοίξει ο δρόμος για την απευθείας χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς της ΕΚΤ, αλλά και να επιστρέψει η οικονομία σε ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε κατά 0,2% πέρυσι και ότι θα παραμείνει σε ύφεση τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο του 2016 λόγω της μεταφερόμενης αρνητικής επίδρασης από το 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more