Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Προελαύνει ο στρατός του Άσαντ, με βομβιστικες επιθέσεις απαντά το ISIS

syriabomb

22 νεκροί και παραπάνω από 100 οι τραυματίες από την διπλή βομβιστική επίθεση στην συριακή πόλη Χομς, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ISIS.
Σύμφωνα με την επίσημη συριακή τηλεόραση, η πρώτη επίθεση έγινε με αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας. Ενώ αμέσως μετά ένας καμικάζι ανατινάχθηκε όταν κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί κοντά έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα της πρώτης επίθεσης.
Την ίδια στιγμή στην νότια Συρία οι κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν και ανακατέλαβαν, με την υποστήριξη της Χεζμπολάχ και ιρανών αξιωματικών, την πόλη Σέιχ Μισκίν στη νότια επαρχία Ντεράα. Το δρόμο άνοιξαν οι επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας.
Η πόλη βρίσκεται σε σταυροδρόμι που οδηγεί βορείως στην πρωτεύουσα Δαμασκό και ανατολικά στην πόλη Σουέιντα και οι δύο τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Απέχει επίσης 12 χλμ. από το προπύργιο των ανταρτών Νάουα, που αποτελεί επίσης στόχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντεράα είναι στα χέρια των ανταρτών, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν τμήματα της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας και μερικά χωριά. Το Σέιχ Μισκίν ήταν «βάση των ανταρτών από την οποία πραγματοποίησαν δεκάδες επιθέσεις εναντίον της νότιας Δαμασκού» ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Μετά την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στις 30 Σεπτεμβρίου στη Συρία, ο κυβερνητικός στρατός προέλασε στη βορειοδυτική επαρχία Λαττάκεια, στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, στη νοτιοδυτική επαρχία Ντεράα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more