Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Φωτιά στη Συρία! Spetsnaz χτύπησαν Τούρκους στρατιώτες..

turka
250 μέλη των ειδικών δυνάμεων, απέστειλε στο αεροδρόμιο του Qamishli η ρωσική στρατιωτική διοίκηση. Αμέσως εγκαταστάθηκαν στη βάση Tarteb στη Hasak, η οποία βρίσκεται κοντά στο τουρκικά σύνορα, ώστε να αποτραπεί η είσοδος μίας τουρκικής μηχανοκίνητης μονάδας.
Η αντιπαράθεση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, αλλά και στο εσωτερικό της Συρίας, όπου έχει γίνει η ανάπτυξη τουρκικού Μηχανοκίνητου Συντάγματος, διαμορφώνεται πλέον ως ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.
Ήρθαν λοιπόν οι πρώτες απώλειες για του τουρκικό στρατό, αφού τρεις Τούρκοι στρατιώτες κρατούνται αιχμάλωτοι. Η σύλληψη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενέδρας στο Χαλέπι, ύστερα από ενέδρα των ρωσικών δυνάμεων.
Επιπλέον έχασαν τη ζωή τους πέντε Ρώσοι στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της ενέδρας των Spetsnaz.
Παράλληλα ο τουρκικός στρατός πλήττει με μαζικές επιθέσεις τις θέσεις του συριακού στρατού. Οι επιθέσεις γίνονται με πυροβολικό αλλά και άρματα μάχης κι έτσι έχουν καταλάβει περιοχές κοντά στο Χαλέπι, όπου έχουν λάβει χώρα οι μάχες με τον ISIS.
Επιπλέον, τα τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στο χωριό Hename, το οποίο βρίσκεται στο Erfin. Μεταφέρθηκαν και οχήματα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων σε όλο το μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων στη περιοχή Jarablus, βόρεια του Χαλεπιού.
Επίσης έλαβε χώρα κι ένας βομβαρδισμός στο σε χωριό των Sharanish, το οποίο βρίσκεται στο προάστιο Dohuk της περιοχής Zakho. Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί, ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Συρία μέσω της περιοχής των Κούρδων, στα χωριά Banukih, Srmesakh, Karki, Tel Epeshka, Latifiyah.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρωσική προέλαση, ενώθηκαν οι δυνάμεις του συριακού στρατού με Δημοκρατικές Δυνάμεις SDF και Κούρδους YPG με τάγματα του FSA κι αμέσως προχώρησαν σε αιφνίδιες επιθέσεις.
Παράλληλα δημοσιοποιήθηκαν βίντεο και εικόνες, που απεικονίζουν την καταστροφή του τουρκικού κομβόι στο Χαλέπι από τη Ρωσική Αεροπορία. Τέλος τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν ένα ακόμη κομβόι των Τούρκων, με το οποίο μεταφέρονταν πυρομαχικά κι εξοπλισμός από ΜΚΟ στους ισλαμιστές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο βίντεο φαίνονται τα διακριτικά τουρκικής κρατικής εταιρίας.
Δείτε τις φωτογραφίες!
turkb
turkc
turkd
turke
turkf
turkg
turki
turkj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more