Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Λήξη σεμιναρίου δασκάλων Μουδανιών 2016

Το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  του Νομού Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ» σε  συνεργασία,
 με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και το Σχολικό Σύμβουλο 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής ολοκλήρωσε σττις 23 Φεβρουαρίου 2016 , το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων με θέμα: «Προαγωγή της προστασίας του παιδιού», που υλοποιήθηκε  στο 2ο δημοτικό σχολείο Νέων Μουδανιών.

Το σεμινάριο είχε διάρκεια επτά δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, και  στόχος του ήταν να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους δασκάλους  σε θέματα που προάγουν την προστασία  και την  ψυχική υγεία του παιδιού γενικότερα, καθώς και την ενίσχυση του ρόλου των δασκάλων ως ενήλικες υποστηρικτές. Δηλαδή  πώς μέσα από το ρόλο τους μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη  μιας υγιούς προσωπικότητας του μαθητή, καλλιεργώντας και ενισχύοντας τις προσωπικές και κοινωνικές  δεξιότητες, οι οποίες  θα  «θωρακίσουν» το παιδί, έτσι ώστε να μην «υιοθετήσει» οποιαδήποτε  εξαρτητική συμπεριφορά.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο φαινόμενο του σχολικού(bullying)και ηλεκτρονικού εκφοβισμού(cyber bullying ), τα οποία παρουσιάζουν αυξητική τάση. Βασικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί  η  εφαρμογή  μέσα στην τάξη του  υλικού «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού».
Η συνεργασία αυτή  συνεχίζεται  με την πραγματοποίηση  εποπτειών (τακτές συναντήσεις) κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Ευχόμαστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή, έτσι ώστε να έχουμε σχολεία τα οποία θα λειτουργούν με θεσπισμένη πολιτική και στρατηγική στο θέμα της πρόληψης όλων  των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, γεγονός το οποίο αποτελεί και τον απώτερο στόχο των προγραμμάτων πρόληψης στη σχολική κοινότητα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Παπαβασιλείου Εμμανουήλ  για τη φιλοξενία του σεμιναρίου στο χώρο του σχολείου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more