Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

3η Δύναμη η Ελλάδα! Δείτε που...


flaggr
Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ένωση Λιμένων Ελλάδος, συγκέντρωσε τα στατιστικά στοιχεία Κρουαζιέρας (αφίξεις επιβατών και πλοίων κρουαζιέρας), από το σύνολο των λιμανιών της Χώρας μας που τα εξυπηρετούν. Τα στοιχεία αυτά λαμβάνονται ως τα επίσημα στατιστικά στοιχεία κρουαζιέρας από το μεγαλύτερο σύνολο φορέων και Οργανισμών.

Καταγράφεται λοιπόν σημαντική αύξηση κατά 12%  στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια καταγράφηκε το 2015 σε σχέση με το 2014, η οποία σε απόλυτα νούμερα φθάνει στις 4.279 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων έναντι 3.826 αφίξεων το 2014, αριθμός αυξημένος κατά 12%, φτάνοντας στο επίπεδο του 2013, χρονιά-σταθμό στις αποδόσεις της ελληνικής κρουαζιέρας.

Οι αφίξεις-επισκέψεις των επιβατών κρουαζιέρας το 2015 σταθεροποιήθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτές του 2014. Επιπλέον, παρατηρείται ότι η πρώτη δεκάδα προορισμών  που περιλαμβάνει: Πειραιά, Σαντορίνη, Μύκονο, Κέρκυρα, Κατάκολο, Ρόδο, Ηράκλειο, Κεφαλληνία –Ιθάκη, Πάτμος και Σούδα-Χανιά, παραμένουν αμετακίνητα στην κορυφή των προτιμήσεων της αγοράς.

Σημειώνεται όμως, παρ' όλες τις μικρές μετακινήσεις στον πίνακα, η ανάδειξη και διατήρηση της θέσης τους τα τελευταία χρόνια και άλλων λιμανιών ως νέοι προορισμοί προτίμησης με ανοδική τάση (Βόλος, Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Χίος, Ιτέα, Λήμνος, Σκιάθος).

Σε ότι αφορά τα λιμάνια-προορισμούς κρουαζιέρας, τα οποία αντιμετωπίζουν άμεσα την προσφυγική κρίση, σύμφωνα με την ΕΛΙΜΕ, σημειώνονται διαφορετικές διακυμάνσεις. Ειδικότερα, αύξηση καταγράφεται σε Ρόδο και Χίο, σταθερότητα στη Μυτιλήνη και πτώση στην Κω και στη Σάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more