Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 8Συνεχίζουμε Συνέλληνες το αφιέρωμα στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, αν και είναι πολλοί εκείνοι που δεν «επιθυμούν» (και το εκδηλώνουν με τις γνωστές τραμπούκικες τακτικές τους σαν το παλιό καλό καιρό) να ΜΑΘΕΙ ο κόσμος την ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση στη οποία το έχουν φέρει οι…..  «αρμόδιοι».
Βλέπετε, φοβούνται γιατί είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι (όπως λένε και οι μορφωμένοι) τόσο αυτοί, όσο και τα «έργα» τους εδώ και πολλά χρόνια.
Φοβούνται την αντίδραση του κοσμάκη, ο οποίος στηρίζεται στο συγκεκριμένο Θεραπευτήριο και δε μιλάμε μόνο για τους Θεσσαλονικείς!
Συνέλληνες, θα το επαναλαμβάνω συνέχεια μέχρι να μπει καλά στο μυαλό σας, πως το «ΣΧΕΔΙΟ» από παλιά, δεν είναι τωρινό απλά ΤΩΡΑ, τα τελευταία χρόνια, πάει να υλοποιηθεί με ταχύτατους ρυθμούς, είναι ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ….
Αν δεν αντιδράσει ο κόσμος και επιτρέψει να πετυχουν αυτά τα σχέδια, πολύ σύντομα, θα αναγκαστεί να «κόβει» το κεφάλι του για να βρει χρήματα να καλύψει τις όποιες ιατρικές δαπάνες. Δηλαδή, όπως λέει και ο λαός, «ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΤΡΑΒΑ ΠΕΘΑΝΕ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ».
Αδέλφια ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ, γιατί στο τέλος οι χαμένοι, θα είμαστε ΕΜΕΙΣ…. ΟΛΟΙ αυτοί (ξέρετε ποιους εννοώ), έχουν χρήματα για ΔΕΚΑ ζωές, γι αυτούς, για τα παιδιά τους, κλπ. Έχουν κάνει τη «μπάζα» τους, δεν έχουν ανάγκη. Και ξέρετε πάνω σε ποιων πλάτες την έκαναν ε; Στις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, παίζοντας με τον πόνο και τις ζωές μας, διαλύοντας τα ταμεία μας και την υγεία γενικότερα. Μην τα ξεχνάμε αυτά, γιατί αύριο θα τρώμε γι αυτά και άλλα πολλά, το ΑΝΑΘΕΜΑ από τα παιδιά μας, από τις επόμενες γενιές.
Κάποιοι θα με χαρακτηρίσουν υπερβολικό, θα πουν πως τα ισοπεδώνω όλα, όμως ξέρετε ΟΛΟΙ, πως τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι και χειρότερα.
Είναι πολλοί εκείνοι, Γιατροί, και ασθενείς, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον της υγείας γενικότερα, και βλέπουν πως έτσι όπως πάμε, ο «γκρεμός», είναι το …. Λιγότερο. Δυστυχώς, οι πολιτικοί, ασχολούνται με τις δημοσκοπήσεις, και με τίποτα άλλο. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας, το πρόβλημα τους.
Πάμε να δούμε ένα ακόμα δημοσίευμα, όχι πολύ παλιό, του περασμένου Νοεμβρη.
«ΑΠΕΙΛΗ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ/ΚΜ) επισκέφθηκε σήμερα και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε το Νοσοκομείο, λόγω της επί μακρόν υποχρηματοδότησής του.
Το συγκεκριμένο Νοσοκομείο είναι πυλώνας του Συστήματος Υγείας της χώρας. Καλύπτει το 50% των περιστατικών ολόκληρης της υγειονομικής περιφέρειας στην οποία ανήκει. Είναι δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 400.000 ασθενείς το χρόνο.
Η ΠΕΔ/ΚΜ, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, παραχωρεί έκτακτη συνέντευξη τύπου στα γραφεία της αύριο Τετάρτη, 11-11-2015 και ώρα 14:00 (Διεύθυνση γραφείων: 26ης Οκτωβρίου 43 5ος όροφος γραφείο 5.10).
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Α. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
• Το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λειτουργεί από το έτος 1999.
• Σήμερα έχει αναπτυγμένες 800 κλίνες (κατόπιν έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας για την κατασκευή και εξοπλισμό του Νοσοκομείου) και καλύπτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες (από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας προβλέπονται 625 κλίνες).
• Ο ετήσιος προϋπολογισμός του Νοσοκομείου ανέρχεται σε 126.000.000 €.
• Είναι Δημόσιο Νοσοκομείο, δεδομένου ότι:
Ø Ενώ είναι Ν.Π.Ι.Δ. με ειδική διάταξη ισχύουν οι αρχές και κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των Δημοσίων Νοσοκομείων ΕΣΥ.
Ø Η πρόσληψη του προσωπικού γίνεται μέσω ΑΣΕΠ.
Ø Οι αποδοχές των εργαζομένων του είναι αντίστοιχες με τις αποδοχές των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Ø Στο Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ισχύει το τιμολόγιο νοσηλίων που ισχύει σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία.
Ø Νοσηλεύει ασθενείς όλων ανεξαιρέτως των ασφαλιστικών ταμείων συμπεριλαμβανομένων των απόρων και των ανασφαλίστων.
Ø Εφημερεύει ισότιμα με τα άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Β. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2014 και 2015
Το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ανήκει στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας). Η ποσοτική του απόδοση καλύπτει το 50 % περίπου της δραστηριότητας της συγκεκριμένης Περιφέρειας στην οποία ανήκουν συνολικά 15 Νοσοκομεία:
ΕΤΟΣ 2014 ΕΤΟΣ 2015
(έως 31-10-2015)
ΕΞΕΤΑΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ 197.823 160.256
ΕΞΕΤΑΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ 107.749 85.405
ΕΞΕΤΑΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ 26.757 23.679
ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΘΕΝΤΩΝ 71.282 65.257
ΗΜΕΡΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ 213.568 183.767
ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ 18.554 16.383
ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ (%) 82,30 85,19
ΜΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΗΜΕΡΕΣ) 3 2,82
Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
• ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ (09-11-2015): 0 € (μηδέν)
• ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015:0 € (μηδέν)
• ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: 210.000.000 €
• ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ: 77.000.000 €
• ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ: 28
• ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: 38.521.650 €
• ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ: 35.000.000 €, εκ του οποίου ποσού έχει καταβληθεί ποσό 31.000.000 €
(Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μη άμεσης εξεύρεσης λύσης, το υπόλοιπο ποσό επιχορήγησης για μισθοδοσία δεν θα δύναται να καταβληθεί, λόγω αδυναμίας έκδοσης φορολογικής ενημερότητας για το Νοσοκομείο).
Δ. ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
1. Άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ισότιμη με τα άλλα δημόσια Νοσοκομεία, για κάλυψη αμοιβών προσωπικού και λειτουργικών δαπανών
2. Καταβολή μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για παρασχεθείσες υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του, οι οποίες στο σύνολό τους ανέρχονται σε 210.000.000 €
3. Πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού, προς αντικατάσταση όσων αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία των 8 χειρουργικών αιθουσών, που παραμένουν κλειστές, των 19 κλινών ΜΕΘ που παραμένουν ανενεργείς και των 2 πλήρως εξοπλισμένων νοσηλευτικών μονάδων, δυναμικότητας 70 κλινών
4. Έγκριση τροποποίησης του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου από το αρμόδιο Υπουργείο»
ΠΗΓΗ: dimos-news.gr
Αλήθεια Συνέλληνες, ΑΥΤΑ τα άρθρα που αναδημοσιεύω, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ;
ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΤΕ;
Μέχρι και πρόσφατα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούσα αναρτήσεις για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορεί να φανταστεί κανείς, αναρτήσεις και «απόψεις» του τύπου «Δυο λαλουν και τρεις χορεύουν», και ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ, για την ΥΓΕΙΑ, που την καταδίκασαν σε θάνατο….
Μήπως δεν είναι έτσι;
Και θα επαναλάβω την ερώτηση που έκανα πριν λίγες μέρες….
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ;
Είναι Πολλά ακόμα ερωτηματικά, τα οποία όπως πάντα, δεν θα απαντηθούν ΠΟΤΕ.
Θα επανέλθω…….

Βασίλης ΤσούγκαρηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more