Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου..djvknnd


Οι Ευρωπαίου καταναλωτές, καλούνται να αντιμετωπίσουν αύξηση στην τιμή του ελαιόλαδου κατά 20% καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι αρρώστιες έπληξαν σημαντικά τη σοδειά του προηγούμενου έτους! 
«Οι καταναλωτές κλήθηκαν να δαπανήσουν επιπλέον 231 εκατ. ευρώ για την αγορά ελαιόλαδου» αναφέρει ενδεικτικά, το κέντρο ερευνών IRI, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά στοιχεία. 
Αυτή η απότομη μεταστροφή στην τιμή του ελαιόλαδου αποδίδεται στην εξάπλωση ενός βακτηρίου στις νότιες περιοχές της Ιταλίας, που έπληξε περίπου 3 εκατ. Ελαιόδεντρα. Ο Βίτο Μαρτιέλι, αναλυτής της Rabobank, εξηγεί ότι «Η σοδειά στην Ιταλία ήταν η φτωχότερη των τελευταίων 25 ετών». Εκτός της Ιταλίας, προβλήματα εντοπίστηκαν και στην Ισπανία η οποία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών είδε την παραγωγή της να μειώνεται σημαντικά. 
Σε γενικές γραμμές, η παραγωγή σε Ιταλία και Ισπανία συρρικνώθηκε κατά 26% το προηγούμενο έτος ενώ για το 2016, οι προοπτικές της αγοράς είναι σαφώς βελτιωμένες, καθώς η παραγωγή σε Ισπανία και Ιταλία αναμένεται και πάλι να ομαλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more