Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ψεύδη και απάτες Π.Καμμένου στην Βουλή για πρόσφυγες-λάθρο

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Σε ρεσιτάλ ψευδολογίας αποδύθηκε πριν λίγο στην Βουλή ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αναφορικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών-προσφύγων προσπαθώντας να παρουσιάσει το "μαύρο-άσπρο" και να αποδείξει ότι δεν έχει εκχωρηθεί εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα είπε:
«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία ούτε για τη Ρόδο» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή επιχειρώντας να καθησυχάσει την εθνική αντιπροσωπεία για την πρόσφατη συμφωνία με το ΝΑΤΟ.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, επισήμανε ότι "η συμφωνία για την παρουσία των Νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο περιλαμβάνει και τα Δωδεκάνησα", ενώ υποστήριξε ότι"οι πρόσφυγες που εντοπίζονται θα επιστρέφουν στην Τουρκία ακόμα και αν βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα".
«Η Συμφωνία με το ΝΑΤΟ έχει κλείσει και ήδη από τις 2:30 τα ξημερώματα, πλοία της Συμμαχίας πλέουν προς την ελληνική ακτογραμμή για να διασφαλίσουν ότι όποιος εντοπίζεται εντός των ελληνικών ή τουρκικών χωρικών υδάτων θα επιστρέφει στη Τουρκία» είπε ο κ. Καμμένος για να επαναλάβει πως δεν ετέθη ζήτημα εξαίρεσης των Δωδεκανήσων από την επίμαχη συμφωνία.
«Ισχύει για όλο το Αιγαίο» επέμεινε «ισχύει από την Κάλυμνο έως την Κω, το Αγαθονήσι, ισχύει για όλο το Αιγαίο. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία ούτε για τη Ρόδο» είπε.
«Αν υπήρχε τέτοιο ζήτημα εγώ θα αντιδρούσα πρώτος» είπε και επί της ευκαιρίας αυτής διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας όπως γίνονταν επί Σημίτη και Παγκάλου με την υποστολή της σημαίας στα Ίμια αλλά και τον Οτσαλάν.
Χαρακτήρισε μάλιστα ως ακροδεξιά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Καθημερινη" η οποία είχε αναφέρει ότι ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ τα Δωδεκάνησα απο τις ΝΑΤΟϊκές περιπολίες. Να σημειωθεί ότι όλος ο Τύπος έκανε σαφείς αναφορές περί τη εξαιρέσεως των Δωδεκανήσων από την τελική συμφωνία.
 
Η απόφαση εμπλοκής του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο εξελίσσεται σε ένα “έγκλημα” για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αφού για ακόμη μία φορά η Τουρκία με τα παζάρια και τον “τσαμπουκά” της κατάφερε να γίνουν όλες οι αξιώσεις της δεκτές. Να μετατραπεί δηλαδή το Αιγαίο ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού σε “γκρίζα ζώνη” και να τεθούν γερά οι βάσεις από την πλευρά της Άγκυρας για αλλαγή του status quo στο Αρχιπέλαγος.
 
Ενώ υποτίθεται πώς χθες το βράδυ έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΝΑΤΟ επί της απόφασης των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών να αναπτυχθεί η Συμμαχική δύναμη SNMG 2 μεταξύ ελληνικών νησιών και τουρκικών παραλίων για να αναχαιτισθούν οι μεταναστευτικές ροές κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω των απαιτήσεων της Άγκυρας να μην ανατραπούν οι διεκδικήσεις που χρόνια τώρα εγείρει σε βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο.
 
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός ανακοινώθηκε πρίν από λίγο από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργ και επιβεβαιώνει πλήρως το pronews.gr αφού αναφέρει κατηγορηματικά πως καμία επαναπροώθηση δεν θα γίνεται στην Τουρκία παρά μόνο σε περίπτωση που βουλιάζει κάποιο σκάφος που μεταφέρει λαθρομετανάστες και πρόσφυγες και ο ρόλος της Συμμαχικής δύναμης όσον αφορά στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών θα είναι διακοσμητικός. Απλά το ΝΑΤΟ μετρατρέπεται σε Δούρειο Ίππο για να μπεί η Τουρκία στο Αιγαίο. 
 
Κι αυτό ξαφνικά εκεί που στη Συμμαχία φέρονταν όλοι ως... θυμωμένοι και εκνευρισμένοι με τα τερτίπια της Τουρκίας που έφερνε το όλο σχέδιο λίγο πριν τιναχθεί στον αέρα. Όπως επίσης και ανατέθηκαν ρόλοι κλειδιά σε Τούρκους διπλωμάτες με τον Τούρκο πρέσβη Τατζάν Ιλντέμ να αναλαμβάνει καθήκοντα βοηθού γενικού γραμματέα και τη διπλωμάτη Μπουρκού Σάν να τοποθετείται στη θέση της διευθύντριας της διεθνούς Γραμματέας του Επιχειρησιακού Τμήματος του ΝΑΤΟ.
 
Με λίγα λόγια οι Τούρκοι τα σάρωσαν όλα και ανέλαβαν τον επιχειρησιακό έλεγχο της δύναμης που θα επιχειρεί στο Αιγαίο. Τη δουλειά που απομένει θα την κάνει για λογαριασμό της Τουρκίας ο Γερμανός διοικητής της SNMG 2. Μην ξεχνάμε πώς το όλο θέμα είναι δουλειά του Ερντογάν και της Μέρκελ. Αυτή έστησαν μαεστρικά την “παγίδα” στην οποία έπεσε μέσα η Ελλάδα.
 
Όπως επίσης κανείς δεν πρέπει να παραβλέψει πώς το θέμα του κλεισίματος των συνόρων σε βάρος της Ελλάδας ενορχηστρώνεται από την Αυστρία, η οποία λειτουργεί και κάνει τη “βρώμικη δουλειά” για λογαριασμό της Γερμανίας αξιοποιώντας τις καλές σχέσεις που έχει με τις χώρες των Βαλκανίων από την εποχή του Μέτερνιχ. Η Ελλάδα λοιπόν δέχεται επίθεση για ακόμη μία φορά από δύο εχθρικές χώρες, την Τουρκία και τη Γερμανία.
 
Ας επανέλθουμε όμως ξανά το θέμα της δύναμης στο Αιγαίο. Φέρεται λοιπόν πώς μετά τις απαιτήσεις της Τουρκίας η SNMG 2 θα αναλάβει περιπολίες στο Αιγαίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνει επαναπροωθήσεις όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.
 
Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα χθες ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας. Το έχει πει και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Μόνο σε περίπτωση που μπορεί να πνίγονται οι λαθρομετανάστες μπορούν να διασωθούν και να επιστραφούν στη χώρα απ' όπου προέρχονται, δηλαδή την Τουρκία. Σε καμία άλλη περίπτωση. “Ο ρόλος της δύναμης του ΝΑΤΟ δεν θα είναι αστυνομικός”, ανέφεραν.
 
Τι ακριβώς θα είναι δηλαδή; Ποιος ο σκοπός της παρουσίας της και των περιπολιών στο Αιγαίο; Απολύτως κανείς είναι η απάντηση και δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Αντιθέτως, η Τουρκία κατάφερε να ανοίξει διάπλατα τη βεντάλια των διεκδικήσεων των έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο με σφραγίδα του ΝΑΤΟ.
 
Πως; Η Τουρκία θα περιπολεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα και η Ελλάδα στα δικά της χωρικά ύδατα. Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει τα διεθνή χωρικά ύδατα και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταθέσει σχέδιο πτήσης αν απονηωθεί ένα ελικόπτερο για έρευνα και διάσωση μεταξύ των 6 και 10 ναυτικών μιλίων που δεν αναγνωρίζουν οι Τούρκοι ως ελληνικό εναέριο χώρο.
 
Αυτομάτως η Συμμαχία αποδέχεται de facto τις τουρκικές θέσεις και ταυτόχρονα η Ελλάδα εμφανίζεται να παραιτείται του δικαιώματος της που προκύπτει από Διεθνείς Συμβάσεις και Συμφωνίες να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια. Χρίζεται με λίγα λόγια το ΝΑΤΟ ως ο αρμόδιος για τη δράση πέραν τον 6 ναυτικών μιλίων μη αναγνωρίζονται και τα 1 ναυτικά μίλια ως εύρος εθνικού εναέριου χώρου.
 
Δεν συζητάμε δε το γεγονός ότι όχι μόνο η Τουρκία πέτυχε την εξαίρεση της Λήμνου και των Δωδεκανήσων από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλά “γκριζάρισε” το μισό Αιγαίο από τον 25ο Μεσημβρινό και ανατολικά.
 
Και το αποτέλεσμα πέραν της προώθησης των τουρκικών απαιτήσεων στο Αιγαίο ποιο είναι όσον αφορά στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών; Κανένα. Οι Τούρκοι διακινητές θα έχουν πλέον και επισήμως την κάλυψη των τουρκικών πολεμικών πλοίων που θα λειτουργούν μάλιστα με “καπέλο” το ΝΑΤΟ.
 
“Νόμιμες” και χοντρές δουλειές λοιπόν για τον καθεστώς Ερντογάν τη στιγμή που η Ελλάδα θα καλείται και πάλι να παραλαμβάνει τις καραβιές των λαθρομεταναστών και των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία βουλιάζουν στην κυριολεξία και οι μόνιμοι κάτοικοι αποτελούν προ πολλού μειοψηφία στον τόπο που γεννήθηκαν.
 
Kαι μια είδηση της τελευταίας στιγμής: "Στην περίπτωση διάσωσης ανθρώπων που προέρχονται από την Τουρκία, αυτοί θα μεταφέρονται πίσω στην Τουρκία", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι "άερα στα πανιά τους" με "πλώρη" την Ελλάδα, μόνο αν πνίγεται καποιος θα γυρνάει πίσω.
 
Και το καλύτερο; Το ΝΑΤΟ αποδίδει το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία, αφού όποιος βούλιαζε μέχρι τώρα στα ύδατα του Αιγιαίου, διασώζονταν από το Λιμενικό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more