Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) στις Λυκειακές Τάξεις Σημάντρων του Δήμου Ν. Προποντίδας

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) στους μαθητές των Λυκειακών τάξεων Σημάντρων του Δήμου Ν. Προποντίδας.
Το πρόγραμμα αυτό οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου μας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Θερμαϊκού και το νεοσύστατο ΚΕΣΥΠ Χαλκιδικής και τελεί υπό την έγκριση  της Περιφερειακής Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα έχει θέμα: “Σχολικός Επαγγελματικός προσανατολισμός συμβουλευτική και σταδιοδρομία”. Την επιστημονική εποπτεία και υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει ο υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Θερμαϊκού, κ. Αϊβαλιώτης Θεόδωρος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά (kesyp-therma.thess.sch.gr). Επίσης ευχαριστούμε τους καθηγητές για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος.
Σκοπός του προγράμματος είναι να πληροφορηθούν οι μαθητές για τη δομή και διάρθρωση του Επαγγελματικού και του Γενικού Λυκείου, το ισχύον σύστημα των κατευθύνσεων και των Πανελλαδικών εξετάσεων και τις εκπαιδευτικές-επαγγελματικές διεξόδους μετά το Λύκειο, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να πετύχουν τις κατάλληλες για τους ίδιους επιλογές και έτσι αργότερα να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία και να ενταχθούν ομαλά στην ευρύτερη κοινωνία.
Οι πρώτες ημέρες υλοποίησης αυτού του προγράμματος επιβεβαίωσαν την αρχική εκτίμηση του Δήμου μας ότι οι μαθητές των σχολείων μας έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και ανάγκη για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη στα θέματα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Λύκεια του Δήμου μας, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών, μέσα στο μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον ακόλουθο σχεδιασμό:
Γενικό Λύκειο Ν. Μουδανιών, Παρασκευή 19 Φεβρουάριου 2016 (αλλαγή προγράμματος)

ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών Τετάρτη 17 Φεβρουάριου 2016.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more