Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Φωτογραφίες ΣΟΚ από τη παράνομη χωματερή στο στρατόπεδο της Σκύδρας!


Φωτογραφίες ΣΟΚ έφερε ο τοπικός σύμβουλος Σκύδρας Χάρης Πορτοκαλίδης που αποκαλύπτει το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής και μόλυνσης του περιβάλλοντος καθώς έχει μετατραπεί σε χωματερή μέρος από το στρατόπεδο της Σκύδρας με αποτέλεσμα οι συνέπειες να είναι πολλές και ουσιαστικά να κινδυνεύει ο Δήμος Σκύδρας με πρόστιμα. Μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας υπήρξε κόντρα για αυτό το ζήτημα μεταξύ του επικεφαλή της μείζονως αντιπολίτευσης Μιχάλη Καραγιάννη και της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου. Μάλιστα η τελευταία κατηγόρησε τον κο Καραγιάννη ότι και επί δικής του θητείας ως αντιδημάρχου Σκύδρας υπήρξαν τα ίδια φαινόμενα. Διαβάστε παρακάτω και την επιστολή που έκανε ο κος Χάρης Πορτοκαλίδης στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες και στο σάιτ www.meapopsi.gr 


   Έχετε καταντήσει την πόλη μια πελώρια χωματερή!!!

 “Μπόι” ρίχνει μέρα με την ημέρα η παράνομη χωματερή που λειτουργεί αυθαίρετα σε κοινόχρηστη έκταση στην παραποτάμια περιοχή του Εδεσσαίου ποταμού, αριστερά της γέφυρας, του άνω συνοικισμού της Σκύδρας, εκεί που ρίχνουμε τον Σταυρό τα Θεοφάνια, ελάχιστα μόλις μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια του οικισμού!

Σκουπίδια οικιακής χρήσης, οικοδομικά μπάζα, κλαδιά από δέντρα, έπιπλα ακόμη και κομμάτια ασφάλτου συναντά κανείς στην χωματερή, η οποία φυσικά αποτελεί μια οικολογική βόμβα που προκαλεί ανυπολόγιστη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον ενώ εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένου και του  γεγονότος πως δεν πρόκειται για κάποια νομίμως λειτουργούσα χωματερή, η οποία να πληροί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Η παράνομη χωματερή λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό, ενώ τελευταία διακρίνεται εντόνως η εξάπλωσή της.  
Ο Δήμος Σκύδρας δεν τοποθέτησε προειδοποιητική πινακίδα με την οποία να ζητεί από τους πολίτες να μην εναποθέτουν στην περιοχή απορρίμματα. Δυστυχώς δεν το έχει κάνει ποτέ σε αυτή την περιοχή.  

 Η πόλη μας λυπάμαι που το λέω αλλά έχει γεμίσει από παράνομες χωματερές. Το θέμα αυτό το ανέδειξα πριν ένα χρόνο και  λύθηκε προσωρινά με την βοήθεια του Συνηγόρου του Πολίτη μιας και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος καθαριότητας μου προσκόμισε ψευδές έγγραφο ότι είχε καθαριστεί η παράνομη χωματερή στην περιοχή των παλαιών σφαγείων της πόλης δίπλα ακριβώς στον Εδεσσαίο ποταμό. Λέω προσωρινά διότι και η περιοχή αυτή ξαναγεμίζει με ότι αυτό συνεπάγετε.
Η  περιφρούρηση-καθαρισμός των παράνομων χωματερών της πόλης μας είναι ευθύνη του Δήμου Σκύδρας σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει προσκομίσει στον Συνήγορο του Πολίτη αλλά και στην Περιφέρεια Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Πέλλας.

Δυστυχώς ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας άλλα τους ενδιαφέρουν και όχι η υγεία των δημοτών και η ποιότητα ζωής τους, ουσιαστικά εκθέτουν και την Δήμαρχο με την πλήρη αδιαφορία τους.
Σας καλώ άμεσα εσάς τους υπεύθυνους να σκύψετε στο πρόβλημα και να το λύσετε, με ότι αυτό συνεπάγετε. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι δημότες να πληρώνουν δημοτικά τέλη και εσείς να αδιαφορείτε και να κοιτάτε αλλού.
Aγαπητή  μου Δήμαρχε σκύψτε στο πρόβλημα αυτό και δώστε άμεσες εντολές σε αυτούς που σας εκθέτουν, δυστυχώς σε σας ουσιαστικά πέφτει η ευθύνη.
Καλές είναι οι γιορτές, καλά είναι τα πανηγύρια, καλά είναι τα λουλούδια, καλά είναι τα καρναβάλια, καλές είναι οι φωτογραφίες οι καμαρωτές…… τα προβλήματα όμως είναι άλλα και μέχρι τώρα δυστυχώς δεν έχετε δώσει λύσεις σε τέτοιου είδους θέματα.                       

                                                                     ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ

                                                                      ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more