Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Οι θέσεις του Βουλευτή Γιάννη Σηφάκη για το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά!

Γιάννης Σηφάκης :   H Πέλλα, αν χρειαστεί, θα δείξει για άλλη μια φορά αλληλεγγύη και  ανθρωπιά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες
Σε συνεργασία Υπουργείων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λυθούν τα πραγματικά προβλήματα σε ότι αφορά το στρατόπεδο Φιλιππάκου και θα ακουστούν όλες οι απόψεις σχετικά με το θέμα αυτό προκειμένου να παρθούν τελικές αποφάσεις.

Με δεδομένη την δύσκολη συγκυρία με τις προσφυγικές ροές η κυβέρνηση απαιτεί από την Ευρώπη την αλληλεγγύη και την εξασφάλιση των ανοικτών συνόρων στον Βαλκανικό Διάδρομο. Ο πρωθυπουργός στη Βουλή επέδειξε αποφασιστικότητα μιλώντας ακόμη και για μπλοκάρισμα σημαντικών αποφάσεων της ΕΕ αν δεν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. Οι ενέργειες προς την Αυστριακή πλευρά αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα αυτή.
Πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Η ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για διάθεση 5 στρατοπέδων για κέντρα φιλοξενίας κοντά στην Ειδομένη ( 4 στο Κιλκίς και 1 στα Γιαννιτσά) κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Η ίδια η ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναφέρει ρητά για συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Προσωπικά τίθεμαι στην διάθεση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας για τον ορισμό συνάντησης με τους αρμόδιους Υπουργούς κ. Μουζάλα και κ. Καμμένο για διευκρινίσεις και από κοινού αντιμετώπιση των υπαρχόντων θεμάτων ( υποδομές, λειτουργία Ωδείου στον χώρο του στρατοπέδου, άλλες απόψεις που μπορεί να έχουν  κλπ).
Ο λαός της Πέλλας με τον ίδιο τρόπο που επέδειξε αλληλεγγύη και ανθρωπιά συλλέγοντας και μεταφέροντας τρόφιμα, ρούχα και άλλα απαραίτητα στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσει την πιθανή, αν χρειαστεί, φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών και στα Γιαννιτσά.
Θα απομονώσει τις ακραίες ρατσιστικές η ξενοφοβικές φωνές απανθρωπιάς και αναλγησίας.

Δεν χρειάζεται η δημιουργία αναστάτωσης με υποθετικά και ανύπαρκτα σενάρια περί εγκατάστασης προσφύγων και στο στρατόπεδο στην Σκύδρα ή στην Έδεσσα. Η δημιουργία ανησυχίας στους πολίτες μόνο την ρεαλιστική και ψύχραιμη αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος δεν βοηθά. Ακόμη πολύ κακές υπηρεσίες προσφέρουν οι κινδυνολογούντες ότι στο στρατόπεδο στα Γιαννιτσά θα εγκατασταθούν 10000 ( !!!) πρόσφυγες και μετανάστες όταν και στα 5 κέντρα που ανακοινώθηκαν προβλέπεται η εγκατάσταση ( αν γίνει) 4000 ανθρώπων συνολικά και στα πέντε.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more