Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΣΟΚ! Οι Μουσουλμάνοι καταργούν τις εκκλησιαστικές εορτές...


cnjkdsns


Στη Μινεάπολη των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο δημοτικό σχολείο Bruce Vento στον Άγιο Παύλο αποφασίστηκε να σταματήσει να γιορτάζεται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μαζί με άλλες δεσπόζουσες εορτές όπως τα Χριστούγεννα και η ημέρα των Ευχαριστιών. Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του σχολείου Scott Masini «Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι χρειάζεται να βρούμε έναν τρόπο να τιμούμε και να συμμετάσχουμε σε εορτές οι οποίες είναι περιεκτικές για το σχολικό πληθυσμό». 
 
Το γράμμα αυτό σημοσιοποιήθηκε σε μια ιδιωτική σελίδα Facebook με τον τίτλο : «Υποστηρίζοντας τους μαθητές και τους καθηγητές του Αγίου Παύλου», όπου ο καθηγητής υποστήριξε πως βρέθηκε σε μια δύσκολη απόφαση να διακόψει τον εορτασμό κυρίαρχων εορτών, μέχρι να υπάρξει μια καλύτερη κατανόηση της κυρίαρχης άποψης. Ο κύριος Masini αποφάσισε μετά από συζήτηση με το προσωπικό του να παραμερίσει τις εορτές αυτές εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του μήπως οι γιορτές αυτές καταπατούν τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες των άλλων και απειλούν τον πολιτισμό της ανεκτικότητας και του σεβασμού προς όλους. 
Οι εκπρόσωποι του σχολείου έγραψαν ότι «επειδή το σχολείο του Αγίου Παύλου βρίσκεται σε μια ποικιλόμορφη περιοχή η οποία είναι γεμάτη με οικογένειες από όλον τον κόσμο, κάνουμε αγώνα να σεβαστούμε όλους τους πολιτισμούς και όλους τους μαθητές. Αναγνωρίζουμε ότι δεν συμμετέχει κάθε μαθητής σε μερικές ή σε όλες τις εορτές». Η περιοχή του Αγίου Παύλου αρχίζει να διακατέχεται από μια «εθνική ευαισθησία» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Τα σχολεία τους συμπεριλαμβάνουν πολλές κουλτούρες και μαθητές από όλον τον κόσμο μαζί με ένα μεγάλο ποσοστό μουσουλμανικού πληθυσμού από τη Σομαλία. 
Τα παιδιά ζουν στην Αμερική θεωρούνται Αμερικάνοι επομένως θα πρέπει αυτοί και οι οικογένειες τους να εγκλιματιστούν στον Αμερικανικό τρόπο ζωής. Δεν ζουν πλέον στη Σομαλία επομένως δεν μπορούν να επιβάλλουν τα δικά τους ήθη και έθιμα! Ένας μουσουλμάνος κληρικός προειδοποιεί ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πιο επικίνδυνη από τον συνδυασμό του ιού του AIDS, του Έμπολα και της χολέρας. Μέσα στις αναφορές που κάνει, εξηγεί πως ενώ οτιδήποτε κόκκινο, θα γίνει ακριβότερο εκείνη την ημέρα, το αίμα των μουσουλμάνων θα γίνει φθηνότερο, εννοώντας ότι θα ευτελιστεί. Σύμφωνα με την άποψή του, ακόμα και ο προφήτης Μωάμεθ θα χύσει μαύρο δάκρυ αν οι πιστοί του ‘παραδοθούν’ στην εορτή αυτής της ημέρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more