Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Το μυστικό για μια ισορροπημένη διατροφή σε ενήλικες και παιδιά "κρύβεται" στα αμύγδαλα!

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ποιο είναι το μυστικό μιας ισορροπημένης διατροφής και αυτό δεν είναι άλλο από τα αμύγδαλα. 
 
Πιο αναλυτικά, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα αποκάλυψαν πως μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα μειώνει την πρόσληψη αλάτων, ενώ αυξάνει την πρόσληψη των απαραίτητων πρωτεϊνών.
 
Στην έρευνα συμμετείχαν 28 γονείς με τα παιδιά τους, ενώ το πείραμα διήρκεσε τρεις εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα, οι γονείς κατανάλωναν 43 γραμμάρια ολόκληρων αμυγδάλων την ημέρα. Τα παιδιά τους, ωστόσο, κατανάλωναν 14 γραμμάρια την ημέρα.
 
Οι επιστήμονες, που διεξήγαν το πείραμα, παρατήρησαν πως η προσθήκη των αμυγδάλων στην ημερήσια διατροφή τόσο των γονέων όσο και των παιδιών, αύξησε δραματικά τον Δείκτη Υγιεινής Διατροφής τους, ο οποίος αποτελεί μέτρηση της ποιότητας της διατροφής τους.
 
 
Μετά τα παραπάνω ευρήματα, οι επιστήμονες αποφάνθηκαν πως τα τελευταία 20 χρόνια, οι άνθρωποι τείνουν να αντικαθιστούν τους ξηρούς καρπούς με επεξεργασμένα σνακ.
 
Η συγγραφέας της μελέτης, Alyssa Burns, μια φοιτήτρια διδακτορικού στην επιστήμη των τροφίμων και την ανθρώπινη διατροφή, δήλωσε: «Οι συνήθειες που έχουμε όταν είμαστε νεότεροι μεταφέρονται στην ενήλικη ζωή, οπότε αν ένας γονιός είναι σε θέση να ενσωματώσει τα αμύγδαλα ή διαφορετικά υγιεινά σνακ στη διατροφή ενός παιδιού, είναι πιο πιθανό ότι το παιδί θα επιλέξει εκείνα τα σνακ αργότερα στη ζωή». Η ίδια συμπλήρωσε πως: «Μερικές από τις προκλήσεις που συναντήσαμε ήταν ότι τα παιδιά θεωρούσαν βαρετό να τρώνε συνεχώς αμύγδαλα, ή δεν τους άρεσε η γεύση τους».
 
Κατά συνέπεια, οι μελετητές προτείνουν στους γονείς να ενσωματώνουν τα αμύγδαλα στη διατροφή των παιδιών τους με νέους και δημιουργικούς τρόπους, όπως η προσθήκη τους σε οικεία τρόφιμα, όπως το αλεύρι βρώμης ή σε σάντουιτς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more