Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

REUTERS : H EYΡΩΠΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ...

«Η Ευρώπη φοβάται νέο κύμα μεταναστών από την Αίγυπτο», γράφει...
το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους. Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση φοβάται ότι συμμορίες διακίνησης μεταναστών στη Μεσόγειο «αναβιώνουν» τη διαδρομή από την Αίγυπτο, βάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα, καθώς πλέον αντιμετωπίζουν προβλήματα στη Λιβύη και την Τουρκία.

«Είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα», ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters, μιλώντας για την ενισχυμένη δραστηριότητα, μετά από μία «ήσυχη» χρονιά, των διακινητών στην περιοχή της Αλεξάνδρειας. Το γεγονός έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στην Ευρώπη, για ισλαμιστές μαχητές από το Σινά οι οποίοι μπορεί να ακολουθούν τη διαδρομή αυτή για να φτάσουν στην Ελλάδα ή την Ιταλία.


«Το ταξίδι από την Αίγυπτο είναι μακρύ, αλλά οι διακινητές βασίζονται κυρίως στο γεγονός ότι οι άνθρωποι διασώζονται μόλις βρεθούν σε διεθνή ύδατα. Οι Βρυξέλλες, που προσπαθούν να διαπραγματευτούν με την Αγκυρα για να περιορίσουν τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία, ανησυχούν ότι οι αιγυπτιακές αρχές δεν κάνουν αρκετά προκειμένου να σταματήσουν τους διακινητές», γράφει το ρεπορτάζ.

«Κυρίαρχη ανησυχία μας είναι ότι ανάμεσα σε διακινητές και πρόσφυγες μπορεί να υπάρχουν και μαχητές από το Σινά, με σχέσεις με την αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε άλλος αξιωματούχος της ΕΕ. «Οι έλεγχοι στην Αίγυπτο είναι αυστηροί, κάτι που περιορίζει τη δράση των διακινητών. Ομως, κάποιες φορές υποψιαζόμαστε ότι κάνουν τα στραβά μάτια για να αφήσουν τους πρόσφυγες να πάνε αλλού», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more