Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Γεννηματά: «Να μας πει ο Τσίπρας τι θα κάνουμε με τους 150.000 μετανάστες»

genii
Η Φώφη Γεννηματά μίλησε τηλεοπτικό σταθμό.
‘’Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος από ό,τι της αναλογεί. Η υποχρέωση μας είναι, με βάση τη συμφωνία, να δημιουργήσουμε 50.000 προσωρινές θέσεις υποδοχής.’’ δηλώνει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Αναφέρθηκε επίσης στον κίνδυνο να παραμείνουν οι μετανάστες στην χώρας χωρίς να βρουν τρόπο διαφυγής και κάλεσε τον Τσίπρα να πάρει σαφή θέση για την υποδοχή 150.000 μετανάστών.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι αν ο πρωθυπουργός επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας με δέσμευση για 150.000 θέσεις στις αποσκευές του, τότε «κάτι αλλάζει» στη διακομματική συνεννόηση που επετεύχθη στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, με δεδομένο ότι το κοινό ανακοινωθέν θέτει ως εθνική γραμμή ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος από ό,τι της αναλογεί.
Η κυρία Γεννηματά αναρωτήθηκε για ποιο λόγο τις τελευταίες ημέρες υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν λόγο για φιλοξενία 150.000 προσφύγων τη στιγμή που η συμφωνία του φθινοπώρου προβλέπει ότι η χώρα μας οφείλει να δημιουργήσει συνολικά 50.000 προσωρινές θέσεις υποδοχής, εκ των οποίων μάλιστα οι 20.000 θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
«Τίθεται σοβαρό ζήτημα για τον αριθμό των ανθρώπων που θα φιλοξενήσει η χώρα μας. Αν υπάρχει τέτοιου είδους συμφωνία πρέπει να το γνωρίζουμε», επισήμανε. Προσέθεσε με νόημα ότι δεν μπορεί να καταλάβει εάν η βοήθεια που υπόσχεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι για να διανεμηθούν στην Ε.Ε. οι πρόσφυγες που είναι στην Ελλάδα ή για να παραμείνουν φιλοξενούμενοι στη χώρα μας.
Η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως το ταχύτερο δυνατό ώστε να μειωθεί η πίεση που υφίσταται η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more