Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Γ. Καρασμάνης στον ενικό βάζει στην θέση του τον Καμμένο!

Επιστολή Καρασμάνη σε Καμμένο για την πρόθεση εγκατάστασης προσφύγων στα Άθυρα 

Την ορθότητα της απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να εγκαταλείψει τον σχεδιασμό εγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Γιαννιτσών – όπως ο ίδιος ο Βουλευτής του είχε ζητήσει και με Ερώτησή του στη Βουλή και στην προ εβδομάδος συνάντησή τους - υπογραμμίζει ο Γιώργος Καρασμάνης με επιστολή του προς τον Πάνο Καμμένο. Του επισημαίνει ωστόσο, ότι θα πρέπει να αποσύρει και την απόφασή του για τη δημιουργία προσφυγικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθύρων, διότι και εκεί οι χώροι είναι παντελώς ακατάλληλοι να φιλοξενήσουν ανθρώπινες υπάρξεις.
Υπενθυμίζει μάλιστα στον Υπουργό ότι, όταν κατά τη συνάντησή τους ο ίδιος είπε στον Γιώργο Καρασμάνη «να του υποδείξει ο Δήμος Πέλλας άλλο κατάλληλο χώρο», ο Βουλευτής του ξεκαθάρισε αμέσως ότι «πουθενά στο Νομό Πέλλας δεν υπάρχει τέτοιος χώρος» και ότι πρέπει να τον αναζητήσει εκτός Νομού, όπου υπάρχουν χώροι κατάλληλοι να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, κοντά στα σύνορα και με πρόσβαση προς αυτά.
Τέλος του επαναλαμβάνει ότι αυτό το τεράστιο εθνικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με πιέσεις για εξυπηρέτηση τοπικιστικών συμφερόντων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, αλλά με σωστό σχεδιασμό και με σεβασμό στο δράμα ξεριζωμένων ανθρώπων – όπως επιτάσσει ο Ελληνικός Πολιτισμός και η παγκόσμια αναγνωρισμένη ελληνική φιλοξενία.
05/02/2016
Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής:
ΕΠΕΙΓΟΝ Γιαννιτσά 04/02/2016
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
κον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ

Αγαπητέ Υπουργέ
Κατ αρχήν θέλω να υπογραμμίσω ότι πολύ σωστά έπραξες που απέσυρες την απόφασή σου για την εγκατάσταση προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ¨Φιλιππάκου¨ των Γιαννιτσών, όπως σου είχα ζητήσει τόσο με τη σχετική Ερώτησή μου στη Βουλή, όσο και με την προ ημερών συνάντησή μας για το ίδιο θέμα. Να υπενθυμίσω επίσης ότι, όταν μου είπες να σου υποδείξει ο Δήμος Πέλλας, «έναν άλλο χώρο κατάλληλο για τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδοχής και φιλοξενίας», σου ξεκαθάρισα αμέσως ότι «τέτοιος χώρος δεν υπάρχει πουθενά στο Νομό μας». Και, μάλιστα, σε ενημέρωσα ότι επειδή γνωρίζω από τη μια άκρη στην άλλη την ελληνική μεθόριο έχοντας υπηρετήσει 32 μήνες εκεί, υπάρχουν αλλού χώροι κατάλληλοι κοντά στα σύνορα, σε απόσταση δηλαδή 10 έως 20 χιλιομέτρων και με πρόσβαση προς αυτά.
Κατόπιν αυτών, με εξέπληξε δυσάρεστα η απόφασή σου να επιλεγεί χώρος έξω από το Δημοτικό Διαμέρισμα Αθύρων που βρίσκεται κοντά στον ποταμό Αξιό. Χώρος και αυτός παντελώς ακατάλληλος, που επίσης δεν πληροί ούτε τους στοιχειωδέστερους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Δεν είναι δηλαδή χώρος αυτός να εγκατασταθούν άνθρωποι – πολλώ δε μάλλον παιδιά – καθώς, εκτός όλων των άλλων, σε λίγους μήνες όπως κάθε χρόνο, θα έχει γεμίσει από σμήνη κουνουπιών, θα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια εστία μόλυνσης και δεν θα μπορεί να σταθεί ψυχή ζώσα.
Εκεί θα στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα παιδιά, αυτές τις οικογένειες; Αυτός θα δείξουμε ότι είναι ο πολιτισμός μας ως Ελλήνων; Αυτή θα είναι η παγκοσμίως αναγνωρισμένη ελληνική φιλοξενία; Αυτή θα είναι η συνεισφορά μας σ’ αυτούς τους ξεριζωμένους;
Υπουργέ
Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι συζητάς τα επιχειρήματα που σου παρατίθενται. Ακόμη σημαντικότερο βέβαια, εκτιμώ το γεγονός ότι τα αποδέχεσαι όταν διαπιστώνεις ότι είναι ορθά και δεν εμμένεις σε εσφαλμένες αποφάσεις, όπως έπραξες με το στρατόπεδο των Γιαννιτσών και όπως σου είχα ζητήσει και με την Ερώτησή μου στη Βουλή αλλά και κατά τη συνάντησή μας.
Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι το ίδιο θα πράξεις και τώρα, μη εμμένοντας στο σχέδιο για εγκατάσταση προσφύγων στα Άθυρα. Άλλωστε, όπως σου έχω ήδη πει, γνωρίζουμε όλοι ότι αυτό το τεράστιο εθνικό πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με βεβιασμένες αποφάσεις, ούτε με αποφάσεις και κινήσεις, απότοκους πιέσεων για εξυπηρέτηση τοπικιστικών συμφερόντων ή μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Λύνεται μόνον με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, με τρόπο δίκαιο, αντάξιο του πολιτισμού μας και με σεβασμό στο δράμα αναξιοπαθούντων θυμάτων όπως οι πρόσφυγες.
Φιλικά
Γιώργος Καρασμάνης

2 σχόλια:

  1. Στην πρώτη επισολή τον έγλειφε στον πληθυντικό τώρα ΄΄αγανάκτησε΄΄ και του γράφει στον ενικό...αντε αντε δουλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέτοια υποκρισία που δεν έχει όμοια της. Άντε στο σπίτι σου Κυρ Γιώργο, βρήκες πεδίο να φανείς και πάλι παιζοντας με τον πόνο των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more