Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορούν να αλλάζουν εν κινήσει. Η χώρα χρειάζεται σταθερές Κυβερνήσεις

 
 


Ο κ. Τσίπρας κέρδισε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις με αυτό τον εκλογικό νόμο. Δύο φορές, με αυτό τον εκλογικό νόμο σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Τώρα θέλει να τον αλλάξει. Δύο πράγματα σηματοδοτεί η επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο, είναι η απελπισμένη του προσπάθεια να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της συζήτησης από τα τραγικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η εξοντωτική οικονομική του πολιτική σε άλλα θέματα. Το δεύτερο είναι η ομολογία ήττας και μάλιστα βαριάς ήττας στις επόμενες εκλογές. Περισσότερο όμως από οτιδήποτε άλλο αυτό που αναδύεται για μια ακόμη φορά μέσα από τα εκλογομαγειρέματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καιροσκοπισμός, η έλλειψη ήθους και κυρίως η αδιαφορία για το μέλλον της πατρίδας.
 


·        Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του την πρόταση για νέο Σύνταγμα, που σηματοδοτεί μια νέα μεταπολίτευση για την Ελλάδα, μετά τα μνημόνια και την κρίση. Η Ν.Δ. έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά για να αποφασίσει η επόμενη βουλή τις αναγκαίες αλλαγές, η παρούσα βουλή πρέπει να καθορίσει συναινετικά με 180 ψήφους τα άρθρα προς αναθεώρηση.

·        Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, εν μέσω φοροκαταιγίδας και πολύ μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, γιατί συνειδητοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με απόσταση δεύτερο κόμμα και απομονωμένος από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

·        Η Κυβέρνηση κινείται με ιδιοτελή τακτικισμό για ν’ αλλάξει τον εκλογικό νόμο που δύο φορές χρησιμοποίησε για να σχηματίσει κυβέρνηση. Αρκετά προβλήματα έχει η χώρα. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε και την ακυβερνησία, από έναν εκλογικό νόμο που δεν θα συμβάλει στο σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης.

·        Η χώρα χρειάζεται σταθερές Κυβερνήσεις και θεωρούμε ότι ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος αυτήν τη σημαντική ανάγκη την υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα όποια μειονεκτήματα έχει ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος μπορούν να αντιμετωπιστούν με σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση και όχι υπό το πρίσμα μικροκομματικών στρατηγικών όπως αυτές που προκρίνει και υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

·        Δυο σημεία που συζητάμε για τον εκλογικό νόμο είναι:
Α. Η ψήφος των ομογενών για την οποία η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει πλήρη πρόταση νόμου.

Β. Η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more