Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η Δημοτική αρχή δεν διαθέτει όραμα σχεδιασμό και φαντασία!

Συνέντευξη με τον Δημοτικό σύμβουλο Δ. Ασβεστόπουλο στα Νέα της Αλμωπίας 


Σε ένα κομβικό σημείο συμπλήρωσης δυο ετών από τις δημοτικές εκλογές του 2014,  ο δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας και επικεφαλής του συνδυασμού Αλλάζουμε την Αλμωπία Δημήτρης Ασβεστόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα της Αλμωπίας και στον Δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη. Ο κος Ασβεστόπουλος άσκησε κριτική για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο αλλά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ΔΕΥΑ όπου είναι μέλος του Δ.Σ. Δείτε παρακάτω τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.


Ερ: Πως κρίνετε το έργο της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας;     
Απ: Η κριτική μου είναι αρνητική. Προσπαθεί η Δημοτική αρχή να επηρεάσει-αποπροσανατολίσει τους πολίτες ότι παράγει έργο προβάλλοντας πολλές φορές με άκομψο  τρόπο τα αυτονόητα. Υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να προσφέρει προς τους πολίτες με τις υπηρεσίες του, προβάλλονται ως μέγιστο έργο.
Δεν υπάρχει όραμα, φαντασία, σχεδιασμός μελλοντικός για μακροχρόνια μεγάλα έργα με προοπτική ανάπτυξης.
Δεν δρομολογούνται στο άμεσο μέλλον δομικές αλλαγές που θα βοηθήσουν τους πολίτες και είναι αρμοδιότητας του Δήμου, όπως για παράδειγμα   την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Αλμωπίας που δίνει προοπτική ανάπτυξης σε επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης και στην κτηνοτροφία  την οποία τροποποίηση επανειλημμένα έχουμε ζητήσει και άλλα βέβαια θέματα υψίστης αξίας έργα που είναι απαραίτητα για την περιοχή μας ( πχ φράγματα για άρδευση, φορέας διαχείρισης άρδευσης, δηλαδή ΤΟΕΒ).

Ερ: Μετά τις εκλογές του 2014 όπου κατεβήκατε με το ψηφοδέλτιο του σημερινού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη, σήμερα είστε επικεφαλής. Σας ενδιαφέρει η κάθοδος σας στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές;
Απ: Προς το παρόν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν με αφήνουν χρόνο για να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο.

Ερ: Διαβλέπουμε πολλές φορές κόντρες με την δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος σας καταλογίζει πολλές φορές ότι αναδεικνύετε μόνο τις κακές πλευρές. Πως απαντάτε;
Απ: Ο Δήμαρχος πρέπει στο θέμα αυτό να καταλάβει τους ρόλους μας οι οποίοι πρέπει να είναι διακριτοί. Ο ι πολίτες από τις προηγούμενες εκλογές μας όρισαν στην αντιπολίτευση και είμαστε υποχρεωμένοι να ασκούμε κριτική στα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής. Εγώ θέλοντας να είμαι χρήσιμος και όχι απλά αντιπολιτευόμενος νομίζω πω ασκώ γόνιμη κριτική προτείνοντας  τον κάποια θέματα για τα οποία δεν εισακούστηκα και προφανώς με σκληρή κριτική διάθεση θα είμαι σε ότι στραβό πέφτει στην αντίληψή μου.

Ερ: Είστε εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης σε νομικά πρόσωπα. Ποια είναι η κατάσταση σε αυτά και κυρίως στην ΔΕΥΑ Αλμωπίας;
Απ: Η ΔΕΥΑ είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της Αλμωπίας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είναι υποχρεωμένη να έχει πλήρη οργάνωση,  σαφή προσανατολισμό, αξιόπιστο λειτουργικό πρόγραμμα και να την στηρίζει ο Δήμος.
Έχει τεράστια ευθύνη για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου που θα κατασκευαστεί στην Αριδαία και πρέπει να είναι σε εγρήγορση, λύνοντας άμεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά.
Έχει τεράστια ευθύνη για την λειτουργία του δικτύου ύδρευσης από Σωσσάνδρα για το οποίο καθυστερεί ανεπανόρθωτα, παρότι της δόθηκαν κάποιες λύσεις (πχ γεώτρηση από Προμάχους κ.α).
Η στρατηγική του Δήμου από ότι αντιλαμβάνομαι είναι να αντιμετωπίσει τεράστια οικονομικά προβλήματα η ΔΕΥΑ, χωρίς να ενδιαφέρονται για την βιωσιμότητα της.
Έχει μεγάλη ευθύνη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ (πρώην και νυν) και ο Δήμαρχος στο ότι δεν πραγματοποιήθηκε όπως έχουμε πολλάκις ζητήσει και μας το υποσχέθηκαν,  ανοιχτή γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα τα οικονομικά της επιχείρησης και η βιωσιμότητα της.

Ερ: Πρόσφατα οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και μέτοχοι των Λουτρών με την ψήφο τους αποφάσισαν να εκλέξουν στο Δ.Σ. από πλευράς αντιπολίτευσης τον κο Ανδρέα Κόγιο ενώ εσείς στηρίξατε τον κο Δημήτρη Πασόη. Πως σχολιάζετε αυτή την κίνηση;
Απ: Εδώ έχουμε το εξής οξύμωρο που δεν είχε προβλέψει ο νομοθέτης γιατί πίστευε ότι υπάρχει σχετική δημοκρατία.
Η θέση που εκ του νόμου καλύπτετε από την αντιπολίτευση, ορίστηκε με την ψήφο βέβαια από την συμπολίτευση. Η συντριπτική πλειοψηφία της αντιπολίτευσης στήριζε την πρόταση να εκπροσωπηθεί   από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος θήτευσε εκτός από Δήμαρχος (τον τιμά που διεκδίκησε θέση ως απλό μέλος) και πρόεδρος των ΛΟΥΤΡΏΝ. Ο Δήμαρχος όμως είχε διαφορετική άποψη και αφού του έδινε το δικαίωμα ο νόμος δεν σεβάστηκε την μέγιστη πλειοψηφία της αντιπολίτευσης και να είναι αδιάφορος είχε ενεργό συμμετοχή στην εκλογή εκπροσώπου από το αντιπολιτευόμενο σώμα.

Ερ: Ποιες είναι οι προτάσεις του συνδυασμού σας για την ανάπτυξη του τόπου;
Απ: Σε γενικές γραμμές θα σας αναφέρω ότι εμείς διεκδικούμε για την Αλμωπία, μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ο Δήμος να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια δημότη του και όχι εχθρικός, να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών του, να υπάρχει ισονομία και ισοκατανομή  παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ο Δήμος να έχει φιλικό πρόσωπο προς τους Δημότες του.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more