Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΕΥΡΩΑΠ. Ερώτηση του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Νομαρχιακή Επιχείρηση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας με την επωνυμία: «ΠΕΛΛΑ – ΑΜΙΓΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΛΛΑΣ»


Απλήρωτοι εξακολουθούν και παραμένουν, εδώ και πολλά χρόνια, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΡΩΑΠ Αμιγή Νομαρχιακή Επιχείρηση της ΠΕ Πέλλας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, είχε τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας-Καϊμακτσαλάν.
Να σημειωθεί ότι:
  • Με την κατά πλειοψηφία Απόφαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας (Αριθμ. Συνεδρίασης 14/23-06-2011,Αριθμ. Απόφασης 189, ΑΔΑ: 4ΑΣΟ7ΛΛ-4ΩΟ), προχώρησε στη λύση της Αμιγούς Νομαρχιακής Επιχείρησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας με την επωνυμία: «ΠΕΛΛΑ – ΑΜΙΓΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΛΛΑΣ» [σε συντομογραφία «ΕΥΡΩΑΠ», που συστήθηκε με την υπ΄αρ. 40/1999 απόφαση του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Πέλλας (ΦΕΚ645/1999, τ. Β’), και τροποποιήθηκε με την υπ΄αρ. 73/1999 απόφαση του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Πέλλας (ΦΕΚ 1373/1999, τ. Β’) ].
  • Το ΚΚΕ είχε αναδείξει το θέμα και με ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή (2833/23-9-2014), παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε καμία θετική εξέλιξη, από τότε, για τους εργαζόμενους.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να εξοφληθούν επιτέλους τα δεδουλευμένα στους πρώην εργαζόμενους στην «ΕΥΡΩΑΠ»;

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής
1 σχόλιο:

  1. Προς τους βουλευτές Σάκη Βαρναλή και Γιάννη Δελή.
    Χαίρομε για το ενδιαφέρον σας και θέλω να σας ευχαριστήσω γι αυτό, θα ήθελα όμως για να σας προστατεύσω να σας παροτρύνω πρώτα να μάθετε όλα τα δεδομένα της εν λόγω εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν χρειάζεται, ενώ δεν ξέρετε να καλύπτετε, οτιδήποτε, φωτίζοντας μόνο το δίκιο αίτημα για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων (για τον χώρο αυτό μύριζε-μυρίζει μπαρούτι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more