Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ανάμεικτα συναισθήματα αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας δυο χρόνια μετά!

Δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Νέα της Αλμωπίας

Συμπληρώθηκαν πριν από μερικές μέρες τα δυο χρόνια από τη νίκη του συνδυασμού του σημερινού Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου στις εκλογές του 2014. Η Αλμωπία για άλλη μια φορά αποφάσισε αλλαγή όπως κάνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα εκλογικά αποτελέσματα:
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εκλογής της 18ης Μαΐου 2014
ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ  ΕΚΛΟΓΕΙΣ:   32.391
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ:                     22.208
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ :           457
ΛΕΥΚΑ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ :          121
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ :     21.630
Έ λ α β α ν :
Α/Α
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
1.
«Α.Δ.Α.Κ.Α»
511
 2,36%
2.
«Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»
9.249
42,76%
3.
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ»
399
 1,84%
4.
«ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία»
3.528
16,31%
5.
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ»
7.943
36,72%

Κανένας Συνδυασμός δεν πλειοψήφησε με ποσοστό ανώτερο του 50% (συν 1 ψήφο) του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων με αποτέλεσμα την επανάληψη της ψηφοφορίας στις 25-05-2014. Η ψηφοφορία σύμφωνα με τη διάταξη 33 §1 Ν. 3852/2010 επαναλήφθηκε την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014, ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους δημάρχους των δυο πρώτων συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους, δηλαδή του συνδυασμού «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτριο Μπίνο του Γεωργίου  και του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ»  με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτριο Πασόη του Ιωάννη και προέκυψε το ακόλουθο αποτέλεσμα, όπως προκύπτει από τον πίνακα αποτελεσμάτων της Προέδρου του Δικαστηρίου:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εκλογής της 25ης  Μαΐου 2014
ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ  ΕΚΛΟΓΕΙΣ:   32.391
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ:                     20.593
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ :           863
ΛΕΥΚΑ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ :          541
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ :     19.189
Έ λ α β α ν :
Α/Α
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
1.
«Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»
10.198
53.14%
2.
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ»
8.991
46,85%
Επομένως σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 33 §1 Ν. 3852/2010 επιτυχών θεωρείται ο Δημήτριος Μπίνος του Γεωργίου και ο συνδυασμός του «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» που συγκέντρωσαν κατά την επαναληπτική ψηφοφορία την απόλυτη πλειοψηφία ολόκληρου του αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Οι έδρες διανέμονται σε δύο κατανομές Α΄ και Β΄  και φαίνονται στους ακόλουθους πίνακες όπως τα στοιχεία προκύπτουν από τους πίνακες αποτελεσμάτων της Προέδρου Πρωτοδικών
Α)
ΑΡΙΔΑΙΑ
ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
«Α.Δ.Α.Κ.Α»
364
147
511
«Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»
6.200
3.049
9.249
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ»
185
214
399
«ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία»
2.275
1.253
3.528
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ»
5.709
2.234
7.943
Σύνολα
ΕΓΚΥΡΑ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
14.733
6.897
21.630

Οι έδρες
Η Πλειοψηφία πήρε 16 έδρες και η αντιπολίτευση 11. Ο συνδυασμός του Δημήτρη Πασόη πήρε 8, δυο πήρε ο συνδυασμός του κου Ασβεστόπουλου και μια ο συνδυασμός του κου Κόγιου. Σήμερα υπάρχουν δυο δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία που δήλωσαν ανεξάρτητοι, οι κ.κ,. Χουρσόγλου και Μ. Ζιάκα.

Η Αρχή
Με το αριστερό ξεκίνησε η δημοτική αρχή Αλμωπίας τον Σεπτέμβριο του 2014 καθώς υπήρξε σημαντική εμπλοκή με την θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αλμωπίας. Ενώ στην αρχή είχε αρνηθεί την θέση ο κος Χουρσόγλου στην συνέχεια την αποδέχθηκε. Όταν όμως είδε τα ζητήματα προτίμησε να παραιτηθεί ακαριαία αφήνοντας αιχμές για τον Δήμαρχο Αλμωπίας. Την θέση του πήρε ο κος Ζαχαριάδης ο οποίος και αυτός παραιτήθηκε. Τελικώς την λύση έδωσε ο κος Κετικίδης που δέχθηκε να είναι αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ. Στη συνέχεια η απειρία των στελεχών της δημοτικής αρχής η οποία όμως είναι παντελώς δικαιολογημένη αλλά και κάποια ζητήματα αναφορικά με τον τρόπο προσέγγισης της δημοτικής αρχής απέναντι στον πολίτη και στα τοπικά ΜΜΕ δεν βοήθησαν στην καλή εικόνα. Ο Δήμαρχος έδειχνε δικαστικός να πάρει πρωτοβουλίες και να κλείσει μέτωπα. Το 2015 πέρασε κάπως έτσι. Στις αρχές όμως του 2016 ο Δήμαρχος πήρε πάνω του το παιχνίδι και βελτίωσε κατά πολύ το κλίμα. Με κινήσεις οι οποίες είχε στο επίκεντρο τον πολίτη αλλά αφήνοντας έξω την εικόνα και κοιτώντας την ουσία πραγματοποίησε την επανεκκίνηση της δημοτικής αρχής. Άφησε οριστικά έξω την αλαζονεία και έδειξε ότι είναι ο άνθρωπος  της διπλανής πόρτας. Άλλωστε λόγο της αλλαγής του Καλλικράτη που έδωσε άλλον έναν χρόνο (5 αντί 4) στις δημοτικές αρχές του δίνει το πλεονέκτημα να έχει μπροστά του αρκετό πολιτικό χρόνο αλλά όχι ανεξάντλητο, να δει τα λάθη του, να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα, να κλείσει τις πληγές του παρελθόντως ώστε το 2019 να καταστεί κυρίαρχος του παιχνιδιού. Διαβάστε παρακάτω την ανοικτή επιστολή που έστειλε προς τους πολίτες

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες,
Συμπληρώνονται σήμερα αισίως δύο χρόνια από την ημέρα που η Δημοτική Παράταξη «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» έκοψε πρώτη το νήμα και αναδείχτηκε νικήτρια στις εκλογές. Ήταν 25 Μαΐου 2014 όταν η Αλμωπία επέλεξε την δική μας ομάδα για να κρατήσει το τιμόνι του τόπου μας.
Όσοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα να ανατρέξετε στο πρόγραμμα που είχαμε δημοσιεύσει προεκλογικά, το οποίο ήταν απέναντι στη λογική των εντυπωσιακών αλλά τελικά ανέφικτων προγραμμάτων, θα διαπιστώσει ότι μέχρι σήμερα παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τα πιστεύω μας. Ξεκινήσαμε από τα μικρά καθημερινά προβλήματα βάζοντας κανόνες και τρόπους λειτουργίας, καθώς παραλάβαμε έναν Δήμο που δεν μπορούσε να εξασφαλίσει πετρέλαιο για τα σχολεία μας, λάμπες για τους δρόμους και με τα σκουπίδια να κοντεύουν να μας πνίξουν. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για έναν Δήμο που βρίσκεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο δίπλα σε όλους τους πολίτες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και στενόμυαλες λογικές. Χωρίς την παραμικρή διάκριση, απ’ αυτές που παρατηρούσαμε όλοι μας στο παρελθόν.
Από τη πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την διεκδίκηση του Δήμου Αλμωπίας, είχα τονίσει ότι αυτή η ομάδα είχε ως όπλο την ποιότητα, τις γνώσεις και την όρεξη για δουλειά. Σήμερα –δύο χρόνια μετά- επιβεβαιώνεται στην πράξη αυτή η πεποίθησή μου. Ως Δήμαρχος έχω δίπλα μου ανθρώπους που υπηρετούν τους κοινούς μας στόχους, χωρίς να υπολογίζουν κανένα προσωπικό κόστος. Ανθρώπους που δεν διστάζουν να μπούνε μπροστά και να δώσουν λύσεις, εκεί που άλλοι θα δίσταζαν. Ανθρώπους που συνδυάζουν την εμπειρία με τον ενθουσιασμό. Όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι, είναι γεμάτοι ζωντάνια, διάθεση για προσφορά και δύναμη. Προσωπικά ως Δήμαρχος αλλά και παλαιότερα ως υποψήφιος επέλεξα συνειδητά να μην κάνω εκπτώσεις στις επιλογές μου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους ανθρώπους που εκλέχθηκαν αλλά και σε όλους αυτούς που συμπορεύτηκαν μαζί μας και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την επιτυχία και είναι πάντοτε πρόθυμοι να βοηθήσουν όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις. Έχω πάντοτε κατά νου τις ανάγκες της κοινωνίας και μάλιστα σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την Πατρίδα μας.
Παράλληλα, έχω επιλέξει να βρίσκομαι καθημερινά δίπλα στους συμπολίτες μας. Επισκέπτομαι συνεχώς τα χωριά μας και βλέπω από κοντά όλα τα ζητήματα. Μαζί με τους Προέδρους, που είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας και αυτοί που έχουν άμεση επαφή με τα προβλήματα. Με την γενικότερη στάση μας ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή ότι τους θεωρούμε όλους δικούς μας ανθρώπους, ανεξάρτητα με το αν εκλέχθηκαν με την δική μας παράταξη ή όχι. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί εισπράττω και από την δική τους πλευρά, ότι έχουν μεγάλη διάθεση για συνεργασία.
Ξέρω πολύ καλά ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε όλα τα προβλήματα που συσσωρεύονταν για πολλά χρόνια. Όμως γνωρίζω επίσης ότι με την σκληρή μας προσπάθεια, έχουμε πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα. Με παρεμβάσεις ουσίας που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των συμπολιτών μας. Η δική μας Δημοτική Αρχή μιλάει με τα έργα της.
Τα σημαντικότερα απ’ αυτά τα έργα:
- Αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας (καθαριότητα, φωτισμός, οδικό δίκτυο).
- Απεγκλωβίσαμε και υλοποιούμε έργα όπως ο ΧΥΤΑ και το αποχετευτικό δίκτυο της Αριδαίας.
- Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην αγροτική οδοποιία και αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα που προκύπτει στον τομέα της άρδευσης.
- Υλοποιούμε σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της εικόνας τόσο στην πόλη της Αριδαίας όσο και των χωριών.
- Ενισχύουμε συνεχώς τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας.
- Στηρίζουμε τον πολιτισμό και την παράδοση και δίνουμε ζωντάνια στον τόπο μας με την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεις (π.χ. Χριστουγεννιάτικο Χωριό, Ανθοέκθεση, Καρατζοβίτικο Καρναβάλι). Επισκευάζουμε το Ανοιχτό Θέατρο στο Δασάκι Αριδαίας μετά από χρόνια αδράνειας.
- Επενδύουμε στην ανάδειξη του τουρισμού, στοχεύοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Αλμωπίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ, ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ!
Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more