Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Καταποντίζεται ο τουρισμός στην Τουρκία!
Υπό κατάρρευση βρίσκεται o τουριστικός τομέας της Τουρκίας, καθώς το τελευταίο διάστημα τα έσοδα τους από τον τουρισμό έχουν καταποντιστεί. Οι αφίξεις λοιπόν παραμένουν μειωμένες και η πτώση αναμένεται να αγγίξει το 30%.
Αίτια ο διαρκής πόλεμος με τους Κούρδους, οι συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις και η κακές σχέσεις με τη Ρωσία, αφού ένα μεγάλο μέρος των τουριστών της χώρας προέρχονταν από τη Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έλαβε χώρα την 1η Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Επενδυτών στον τουρισμό, Murat Ersoy, μίλησε για το άσχημο κλίμα στον τομέα του τουρισμό και για τη μείωση των τουριστικών αφίξεων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση τουριστικών εισροών από τον Μάιο του 1999.
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, οι τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν κατά 16,5% και άγγιξαν τα 5,82 εκατομμύρια. Σημαντική ήταν και η μείωση των εσόδων, τα οποία κατέρρευσαν στα 4,07 δις δολάρια.
Οι εταιρίες  στην Τουρκία βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, καθώς ενδέχεται να χάσουν ακόμη και το 60% των εσόδων τους. Οι απώλειες είναι τεράστιες και φαίνεται πως το κλίμα έχει πλέον αντιστραφεί στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more