Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ντροπή για την Ελλάδα! Πώς θα έρθει τουρισμός έτσι;

Διάλυση δείχνουν οι αρχαιολογικοί μας χώροι καθώς και τα μουσεία μας. Έρχονται οι τουρίστες και βλέπουν εικόνες ντροπής. Η έλλειψη προσωπικού έχει καταστήσει επισκέψιμα τα μουσεία μόνο έως τις 15:00 το μεσημέρι. Σε άλλους χώρους δεν λειτουργούν αναψυκτήρια, ενώ το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι 'όνειρο θερινής νυκτός'.
Ζεγάρι ήρθε από τον Καναδά ειδικά για να επισκεφτεί το Λύκειο του Αριστοτέλη. Έφτασε όμως 15.15 και βρήκε την είσοδο κλειστή.
«Μπορείτε να με πιστέψετε;  Ήρθα εδώ , μόνο για να δω αυτό και κάποια άλλα σημεία σχετικά με τον Πλάτωνα , τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα. Δεν ξέρω γιατί είναι κλειστό. Αλλά είναι απογοητευτικό γιατί δεν θα μπορέσουμε να το δούμε και αύριο φεύγουμε για την πατρίδα μας», δήλωσε ο ένας εξ αυτών.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, κ. Γιάννης Μαυρικόπουλος ανέφερε: «Υπάρχουν 350 περίπου αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, σε όλη την Ελλάδα επισκέψιμοι. Οι 70 λειτουργούν 08.00 με 20.00 το βράδυ, οι υπόλοιποι 280 λειτουργούν  από τις 08.00 το  πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι».
Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρικόπουλος πρόσθεσε:«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μικρών μουσείων, που ακριβώς λόγω της έλλειψης πρέπει να πάρετε τηλέφωνο και να κλείσετε ραντεβού για να πάτε να δείτε τα εκθέματα, στα νησιά, και μικρά χωριά , Άβδηρα , Πάρος , Νάξος».
Η τελευταία εικόνα που αμαυρώνει τον πολιτισμό μας είναι τα σφραγισμένα αναψυκτήρια σε 5 σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους. Στην Ολυμπία, την Κω, την Λίνδο, τη Μεσσήνη και τους Δελφούς οι τουρίστες βρίσκουν νερό μόνο σε αυτόματους ψύκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more