Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Τρέμουν οι βουλευτές! 'Νύχτα θα φύγουμε αν'...
Τραγική απεδείχθη η ‘διαπραγμάτευση’ της κυβέρνησης. Η αξιολόγηση που έπρεπε να έχει κλείσει από το Φθινόπωρο, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, αναμένουμε το πότε θα εισπράξουμε τη δόση, και οι εταίροι τα ‘πήραν όλα και έφυγαν’.
7500 σελίδες σε 48 ώρες και δεν έφταναν. ‘Ουρές’ και παραλειπόμενα, ψηφοφορίες ξανά και ξανά. Εκχώρηση του Ελληνικού (με μαύρη καρδιά πάντα), τελικά τίποτα δεν έμεινε όρθιο.
Ένα ακόμα παράδειγμα τα κόκκινα δάνεια, όπου ακόμη και τροπολογία στην τροπολογία και ξανά τροπολογία αναγκάστηκε να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές και να μας πάρουν και τα... ρέστα. Οι κόκκινες γραμμές στα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου και στη διαχείριση των στεγαστικών μέχρι 140.000 σβήστηκαν. Και μάλιστα μεταμεσονύκτια.
Στο θέμα δε των off-shore ο κακός χαμός. Ασχέτως του αν η Νέα Δημοκρατία τήρησε ή όχι σωστή στάση, το ηθικό ΄πλεονέκτημα΄ του Σύριζα χάθηκε, στην προσπάθεια να μην χαλάσουν τις καρδιές των πολιτικών.  Η ζημιά που έχει υποστεί η κυβέρνηση από την υπόθεση των offshore «είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή που κάνει ο Φίλης με τις δηλώσεις για τα σχολεία και τους παπάδες», όπως λέει χαρακτηριστικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει ότι «με τον Φίλη υπάρχουν και κάποιοι, ενδεχομένως και αρκετοί, δικοί μας που συμφωνούν με αυτά που κάνει. Όχι ίσως με τον τρόπο που τα κάνει, αλλά με αυτά που θέλει να κάνει. Στο θέμα των offshore, όμως, δεν συμφωνεί κανένας, εκτός φυσικά από εκείνους που έστησαν τη δουλειά».
Η συνέχεια είναι ατελείωτη. Έρχονται εργασιακά, έχουμε συντάξεις κομμένες και και και…. Που μας αφήνει αυτό; Στη δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης, που βλέπει τον Κυριάκο να παίρνει κεφάλι, και μάλιστα να φοβάται τι μέλλει γενέσθαι. Αν, για τον οποιοδήποτε λόγο, εφαρμοστεί ο κόφτης στα οικονομικά, είναι πολλοί οι βουλευτές που ψιθυρίζουν ότι θα φύγει νύχτα η κυβέρνηση.
Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Για μας ή για την κυβέρνηση άραγε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more